Romanescu, un nou atac la Vîlceanu

Nu este deloc pace în PNL Gorj. Primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu i-a picat deloc bine că Dan Vîlceanu a anunţat iniţierea unei hotărâri de consiliu prin care să fie demis directorul „pedichiură” de la Direcţia de Patrimoniu. Drept este că nu există bază legală pentru un astfel de proiect, Vîlceanu dorind doar să dea un semn că PNL nu este de acord cu faptul că Rotaru încă mai este director, după ce o ţară întreagă a văzut fotografia cu el desculţ la birou, în timp ce o subalternă îi făcea pedichiura.

Dan Vîlceanu a anunţat acum aproape două săptămâni, în conferinţă de presă, că aleşii locali ai PNL vor iniţia un proiect de hotărâre prin care Rotaru să fie demis. Până la urmă, proiectul a fost depus cu doar două semnături, deşi PNL are cinci consilieri la Târgu Jiu. Consilierii locali nu au bază legală să îl demită pe Rotaru, dar vor reuşi să arunce pisica în curtea prefectului, care va trebui să se pronunţe pe legalitate. Deocamdată, proiectul anunţat de Vîlceanu nu a ajuns pe ordinea de zi a consiliului.

Romanescu este de părere că Vîlceanu a fost sfătuit greşit când a anunţat un demers care nu duce nicăieri. „Eu cred că cei care l-au sfătuit pe Dan Vîlceanu să iasă cu un astfel de subiect au greşit. Cred că au fost doi oameni care l-au învăţat să meargă pe această direcţie, domnul Pecingină şi domnul Bobu, doi avocaţi ai Partidului Naţional Liberal”, a spus Romanescu la Gorj TV. „Doi l-au învăţat şi a ieşit doar unul. Ştiţi că a fost o conferinţă de presă în care s-a anunţat că cei cinci consilieri liberali vor semna un proiect de hotărâre. A mai ajuns doar domnul Berca. Dânsul trebuia să salveze onoarea partidului şi şi-a luat această greutate. Întrebaţi orice primar, orice consilier din mediul rural ştie că nu este legal. Poate a modificat domnul Vîlceanu legea. Cum poţi să vii cu un astfel de proiect? Dacă dădeau măcar un telefon la un secretar de primărie, oricare. Nu cred că ar fi găsit un secretar de primărie din Oltenia ori din ţară care să nu ştie că un astfel de proiect nu are bază legală”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Romanescu crede că partidul se face de râs cu astfel de iniţiative: „Domnul Dan Vîlceanu face lucruri interesante. Când ai o funcţie publică, trebuie să fii foarte atent. Dacă ar fi nea Vîlceanu, care nu înţelege lucrurile astea. Dar când eşti parlamentar, să vii cu lucruri din astea pe care nu le poate semna niciun specialist”.

Romanescu a spus că el a urmat calea legală, în sensul că a convocat comisia de disciplină şi crede că raportul va fi gata într-o lună - o lună şi jumătate. Întrebat de ce durează atât de mult, Romanescu a susţinut că sunt mulţi oameni care vor să dea detalii comisiei de disciplină.

Vizualizări: 1,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: