Ponta este de azi în Mexic

În plin scandal generat de susţinerea pe care i-a acordat-o vicepremierului Gabriel Oprea, a cărui demisie a fost cerută de la cel mai înalt nivel, premierul Victor Ponta pleacă azi în Mexic, ieri el având însă o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ce au discutat cei doi e greu de spus pentru că Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat atât de sec şi formulat într-un limbaj de lemn care i-ar putea face invidioşi şi pe vechii propagandişti comunişti, în timp ce Ponta s-a limitat la a posta un scurt mesaj pe o reţea de socializare, în care a menţionat „deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!”. Înainte de a ajunge la Cotroceni, Ponta a spus clar că nu merge cu căciula în mână, asta după ce mai zilele trecute dădea de înţeles că se simte tratat ca „un iobag” de ”moşierul” Iohannis.

Ponta a avut suficient timp ieri pentru a merge şi la o expoziţie de fotografii în care e prezentată capitala Mexicului, Ambasada acestui stat ţinând să marcheze în acest fel 80 de ani de relaţii diplomatice cu România. Ambasada a dat publicităţii şi un comunicat în care vorbeşte despre deplasarea pe care premierul o face pe continentul american, deocamdată nefiind clar dacă Ponta a discutat cu Iohannis în privinţa modului în care va reprezenta România acolo, mai ales că se va întâlni cu preşedintele Mexicului, care este şi şef al Guvernului. „Şeful Guvernului se va întâlni la 28 octombrie cu preşedintele Enrique Pena Nieto, în Ciudad de Mexico pentru a lansa un nou ciclu în relaţiile bilaterale şi a discuta subiecte internaţionale de actualitate. Ponta va susţine, de asemenea, un discurs la Open Government Summit”, se arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: