Ponta, huiduit copios la Piteşti

Nu mai puţin de 7.000 de salariaţi de la uzinele Dacia din Piteşti l-au huiduit ieri din plin pe premierul Victor Ponta, cerându-i să urgenteze finanţarea pentru construirea unei autostrăzi între Piteşti şi Sibiu, prin Râmnicu Vâlcea, muncitorii temându-se că, în lipsa unei asemenea investiţii, francezii de la Renault ar putea renunţa la afacerea din România.

Angajaţii de la Dacia s-au strâns împreună cu rudele lor în centrul oraşului Mioveni şi acolo şi-au spus necazurile, mesajul pentru Guvern fiind unul extrem de ferm. La fel ca minerii care au protestat recent la Târgu Jiu, şi constructorii de autoturisme au cerut demisia lui Victor Ponta. „Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti se poate realiza cu 85% din fonduri cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect să nu fie realizabil. Este o construcţie de interes economic naţional şi european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decât Guvernul Ponta. Jos Guvernul Ponta! (…) Ponta s-a ascuns în spatele şovăielilor şovăielnicului Şova, în spatele ministrului Ioan Rus care se pare că e mult mai preocupat de afacerile din Cluj Napoca (…) Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de muncă şi nici construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti. Toate investiţiile se dezvoltă în zona Clujului, în Ardeal. Ce a făcut Ioan Rus de când este ministrul Transporturilor? Nimic pentru România, numai promisiuni, promisiuni deşarte”, a susţinut în discursul său Anghel Marin, vicepreşedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

În timp ce muncitorii îl huiduiau la Mioveni, premierul era la Braşov, unde menţiona că uzina e pe profit şi, deci, lipsa unei autostrăzi nu influenţează câştigurile francezilor. ”Hai să fim serioşi. Eu ştiu că sunt pe profit“, a spus Ponta, care a făcut apel la liderii muncitorilor să fie rezonabili. „Eu mai ştiu că, dacă o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia în Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat, eu ştiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, ştiu foarte bine câte proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, ştiu foarte bine că Dacia este importantă pentru noi şi pentru România şi fac un apel la raţiune din partea lor, pentru că la un moment dat au fost foarte aproape, în decembrie dacă nu mă înşel, de o criză mare cu patronatul, nu cu noi. Întotdeauna să fie rezonabili pentru că altfel, nu uitaţi, Dacia are o variantă şi eu nu vreau să-i văd, din cauza grevelor şi a sindicatelor, că se mută în altă parte“, a spus Ponta.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: