Ponta, Iohannis și Băsescu, ceartă pe Facebook pe criza din Moldova

Criza politică de la Chișinău din aceste zile a devenit un bun prilej pentru marii bărbați din politica românească de a-și arăta din nou valoarea, cei care până mai ieri erau la butoane și hotărau soarta românilor, dar și a moldovenilor, acuzându-se acum că nu gestionează cum trebuie situația din Republica Moldova. Fostul premier Victor Ponta, al cărui prieten Sebastian Ghiță e anchetat de DNA tocmai pentru că a vrut să îi aranjeze voturile peste Prut la alegerile prezidențiale din 2014, susține acum că Republica Moldova ar fi fost abandonată de Klaus Iohannis. Deputatul de Târgu Jiu a avut vinerea trecută o postare pe Facebook, postare care a stârnit apoi o serie de reacții și comentarii, lucru pe care nu îl face însă pentru niciuna din problemele care sunt nerezolvate în colegiul său electoral.

''Nu am vrut să pară că dau indicaţii prietenilor mei de acolo pe care îi respect şi apreciez. Şi oricum în liniştea totală produsă de cei care au acum funcţii şi responsabilităţi în România vocea mea s-ar fi auzit prea tare! În ultimele două luni am reuşit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic de la Bucureşti! Trădarea Bucureştiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică. Deci azi e pură laşitate şi prostie! Când cei de la Chişinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noştri politici au plecat în vacanţă! Exact când era nevoie mai mare la Bucureşti şi Chişinău, sunt cei mai slabi şi inadecvaţi lideri! Am văzut că Preşedintele Timofti al Moldovei (un om de treabă şi bun la suflet, dar total rupt de realitate şi influenţat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Preşedintele Iohannis (cel care a "contribuit" mult în ultimul an la situaţia Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic!). Cred că amândoi merită să fie decoraţi de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 fraţii noştri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România şi Europa din ultimii 75 ani)'', a postat Ponta.

Vorbele fostului premier nu l-au deranjat prea mult pe actualul președinte, Iohannis limitându-se la a comenta că „Nu mă preocupă scrierile acestui domn'', Ponta primind o replică în nota obișnuită de la fostul președinte Traian Băsescu. ''Este ultima şansă! La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a câştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc. Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc). Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României. Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?'', a scris și Băsescu de Facebook, unde a menționat că „poziţia lui V.V.Ponta împotriva Preşedintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decît să-i consolideze supranumele de «iresponsabil vesel»''.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: