Ponta, la Târgu Jiu: Pică șandramaua și nu știu unde fug șobolanii

Victor Ponta cântă prohodul Complexului Energetic Oltenia. Fostul premier susține că oficialii companiei ar mai avea nevoie de circa 200 de milioane de euro să cumpere restul de certificate de dioxid de carbon și riscă să rămână fără autorizația de mediu de la 1 mai, anul viitor. Ponta se îndoiește că directorii companiei vor face rost de acești bani, iar statul nu poate să ofere acest sprijin și nici băncile nu ar putea acorda un împrumut atât de mare. „Pică șandramaua și nu știu unde fug șobolanii”, a încheiat Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit, vineri, la Târgu Jiu, despre situația dificilă prin care trece compania energetică din Gorj. Victor Ponta spune că aceasta riscă să nu mai poată funcționa de la 1 mai dacă nu va cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie. În plus, Ponta susține că nu înțelege nici pasivitatea guvernanților și nici a autorităților locale. Ponta a comparat CEO cu Titanicul.

„Cel mai rău lucru care se întâmplă. Mă simt ca în 2012. Parcă am trăit degeaba de atunci și până acum. Ne întoarcem la vechea problemă, la Complexul Energetic Oltenia. Am discutat în Parlament și cu ceilalți parlamentari și toți ridică din umeri. Le-am zis: Vedeți că nu mai  sunt eu prim-ministru să mai rezolv problema. Nu s-au cumpărat certificatele de CO2. Este vorba de vreo 200 de milioane de euro, pe care nu au de unde să-i primească și este vorba de legislația europeană. La 1 mai, se retrage autorizația de mediu și trebuie să oprești compania. Am tot spus tot anul. Toată lumea a ridicat din umeri, mi-a dat dreptate și nimeni n-a făcut nimic. Nu înțeleg relaxarea asta. Am văzut că se dau prime de Crăciun. Băi, oameni buni, se scufundă Titanicul și voi mai dați și desert la masă? Vor să se mai dea deoparte, să mai ia niște contracte acum. Până moare CEO, să mai sugă niște contracte”, a spus, la Târgu Jiu, deputatul Victor Ponta.

Pe cei care doar profită de companie, Ponta i-a numit „șobolani” care s-au îmbogățit de pe urma producătorului de energie. „Pică șandramaua și nu știu unde fug șobolanii. Nu văd niște bărbați, în sensul metaforic, care să se ocupe în mod serios. Eu văd niște șobolani care rod CEO și care se gândesc, când va pica șandramaua, că o să fugă. Eu vreau să vă rog să blocăm ieșirile din județ și să-i prindem pe șobolanii ăia să-i întrebăm: Domnule, am înțeles că v-ați făcut case, mașini prin străinătate, că ați mers la conferințe, congrese internaționale prin America, dar ce facem cu oamenii ăștia?”, s-a întrebat Ponta.

Vizualizări: 4,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: