Ponta: Mă, ce idee a avut şi primarul! Cum să fiu eu preşedintele PSD?

Gorjul are tot mai multe șanse ca în toamnă să aibă unul dintre actualii săi parlamentari înscriși în cursa pentru Președinția României, Victor Ponta dând din nou de înțeles la sfârșitul săptămânii trecute că ar putea fi candidatul PSD pentru Cotroceni.

Premierul, care este și deputat pe Colegiul 6 Târgu Jiu, a participat la Pitești la lansarea candidatului social-democrat pentru președinția Consiliului Județean Argeș, postul devenind vacant după ce fostul președinte Constantin Nicolescu a avut probleme cu legea. În fața colegilor de partid, dar și a celor de la PC și UNPR, Ponta și-a amintit cum a ajuns el să candideze la președinția PSD, spunând că primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, a fost cel care l-a îndemnat să intre în cursa contra lui Mircea Geoană.

"Domnul primar (n.r. - Tudor Pendiuc) m-a sunat pe la începutul lui 2010 şi mi-a zis că trebuie să fiu preşedintele PSD. Şi am zis: «Mă, ce idee a avut şi primarul! Cum să fiu eu preşedintele PSD?» Vreau să-i mulţumesc. Acum nu mai ştiu ce a zis că o să fiu, dar cine ştie? (...) Eu voi fi aici şi în decembrie, alături de dumneavoastră, nu ştiu în ce poziţie. În ce poziţie veţi decide dumneavoastră. Dar cred că avem o mare datorie faţă de cetăţenii României, faţă de cetăţenii Argeşului: să nu mai dăm niciun pas înapoi. Acum drumul este doar înainte", a spus Ponta la Pitești. Șeful PSD nu a vorbit deschis despre o candidatură a sa la Cotroceni, dar atâta timp cât a menționat că „acum drumul este doar înainte” devine evident că pașii înapoi din partea sa pe această direcție nu mai prea pot fi făcuți.

"Transmit tuturor, şi la Olt, şi la Vâlcea, şi la Dâmboviţa, şi la Prahova, şi la Gorj, şi în Ardeal, şi în Moldova, peste tot, că nu am fost niciodată mai hotărâţi să câştigăm, n-am fost niciodată mai puternici decât acum”, a spus Ponta.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: