Ponta, penibil la Masa Tăcerii

Fostul premier Victor Ponta, candidat la Camera Deputaților pe lista PSD Gorj, a început campania în Gorj într-un fel caracteristic. Victor Ponta a încercat să facă mișto, fără umor, de președintele Klaus Iohannis, care în urmă cu câteva săptămâni s-a fotografiat așezat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii.

Ponta a filmat în Parcul Central, la Masa Tăcerii, un mesaj pentru președintele Klaus Iohannis. În discursul său Victor Ponta a spus Coloana Infinită și nu Coloana Infinitului sau Coloana fără Sfârșit, așa cum este mai cunoscută opera lui Constantin Brâncuși. Pe pagina de facebook, unde a postat acest filmuleț au apărut peste 1500 de comentarii, cei mai mulți explicându-i deputatului Ponta, de 3 mandate în Gorj, că nu se numește Coloana Infinită. Fostul premier s-a apărat cu niște linkuri ale unor articole în care era folosită această denumire.
Ponta s-a postat în fața Mesei Tăcerii cu un salam săsesc în mână. „Domnule preşedinte Iohannis, mă aflu la cea mai nouă atracţie turistică din Târgu-Jiu, scaunul pe care dumneavoastră aţi stat. Vreau să vă rog să învăţaţi, să înţelegeţi, că pe Masa Tăcerii nu se mănâncă nici măcar salam săsesc, Poarta Sărutului nu se închide şi că pe Coloana Infinită nu se atârnă rufe la uscat”, a spus Ponta.
În cei trei ani de șef al Guvernului, Ponta nu a găsit fondurile necesare pentru a restaura Coloana fără Sfârșit, deși a promis acest lucru. „Și să ne pregătim, că la anul trebuie să reparăm Coloana Infinitului și înțeleg că va fi tot cu scandal, de dinainte să înceapă reparația și o să facem breaking news-uri”, a declarat Ponta la Târgu Jiu, în octombrie 2013.

Brâncuși, băgat forțat în campania electorală a candidaților
Postarea lui Ponta a fost criticată pe pagina sa de socializare. „Domnule Ponta, folosiți alte mijloace pentru a vă promova, nu lovind în președintele statului. Poliția a declarat că e normal ca un turist să se așeze la Masa Tăcerii, cu excepția, de a se așeza cu picioarele. Până acum nu prea ați fost interesat de operele lui Brâncuși, brusc ați devenit interesat. Știți în ce situație e Gorjul? Vă spun eu. E în faliment și peste tot se dau oameni afară pe capete. Așa că dacă tot vă lăudați că sunteți deputat de Gorj, faceți ceva în sensul acesta și lăsați ironiile la adresa altora. Numai bine!”, i-a transmis Cristina Denisa fostului premier, în timp ce Elena Enache a fost și mai vehementă. „Tu vorbeşti de respect... ai avut votul gorjenilor si ne-ai dus la ruină.... ne-am pus baza în tine, iar tu ai multiplicat numărul şomerilor. În locul tău aş tăcea,....RUŞINE dl. Ponta !”, a comentat femeia.
Ponta a reintrat și în vizorul lui Laurian Stănchescu, cel căruia îi promitea în urmă cu patru ani că îl ajută, în calitate de prim-ministru, în demersurile de repatriere a osemintelor lui București. ”Patru ani m-ai mințit Victor Ponta, privind repatrierea osemintelor lui Brâncuși. În 2012 conduceai Guvernul României, ai dat declarații publice că sprijini proiectul meu. Ai mințit cu voluptate, ai dat declarații false, ai indus în eroare societatea românească”, a scris Stănchescu pe contul său de Facebook lângă o fotografie în care apare alături de Victor Ponta în urmă cu 4 ani. Poetul - candidat şi el la Camera Deputaţilor, menționează despre fotografia respectivă că „sunt cu Victor Ponta, care mă mințea cu bună știință”.

Vizualizări: 4,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: