Ponta, pregătit să fie adevărata opoziție a PSD

Deputatul de Gorj care a reprezentat vreme de trei mandate PSD în Parlamentul României este de duminică liderul unui nou proiect politic, menit să facă opoziție tocmai formațiunii care acum se află la guvernare. Victor Ponta a organizat o conferință de presă la care a fost prezent și fostul vicepremier Daniel Constantin, dar și fostul ministru al educației, Sorin Câmpeanu, deputatul oficializându-și astfel relația cu Partidul Pro România.

Încă de la înființare, în urmă cu câteva luni, Ponta a fost asociat cu PPR, dar de abia acum a găsit de cuviință să vorbească despre ceea ce știa deja toată lumea. În discursul său, fostul premier a trimis noi săgeți către Liviu Dragnea, cel cu care, în urmă cu câțiva ani, cucerea electoratul românesc.

„Am vrea să oferim o alternativă la ceea ce înseamnă, în primul rând, oferta politică de pe piață. Singurul partid în care eu am activat, PSD, e confiscat de o persoană și de un grup care folosește PSD și voturile oamenilor pentru interese strict personale și meschine, o opoziție care nu există și nu are cum să își revină. Singurele idei economice de la PNL sunt chiar mai de stânga decât ale actualului PSD, iar actualul PSD pe care eu am încercat atâția ani să îl fac un partid social democrat de centru, modern, a ajuns să promoveze politici care mai sunt doar în Venezuela sau în țări care sunt acum în copilăria socialistă. Suntem cei prezenți aici și mulți alții foarte îngrijorați de calitatea actului de guvernare. Nu am crezut că în 2017 ca în Guvernul Dragnea 1 și 2, indiferent de cine au fost conduse, să înceapă să fie mai slabe profesional decât în 2016, atunci când singurul criteriu de promovare în funcția de ministru să fie obediența față de liderul de partid. Și atunci vedeți și dvs. o scădere a competenței. În 2017 trăim din ce s-a produs în anii trecuți. Sunt măsuri economice total greșite și nu există din păcate oamenii care să știe ce să facă într-un anumit domeniu. Sunt doar câțiva lideri care i-au măsuri pe care le critică toată lumea a doua zi”, a spus Ponta.

 Demagogia PSD, cel mai mare pericol

Deocamdată deputatul nu a spus cine îl urmează în noul său proiect politic, nefiind cunoscută nici măcar poziția soției sale, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu. Ponta, în schimb, dă asigurări că va încerca să stopeze demagogia pe care o promovează PSD și Liviu Dragnea, în zilele următoare fiind așteptate informațiile despre parlamentarii care se vor alătura PPR, mai ales că sesiunea parlamentară este de abia la început. „Noi considerăm că cel mai mare pericol pentru România îl reprezintă demagogia în acest moment. Povestea aceasta că putem la nesfârșit să mărim cheltuieli, să dăm la toată lumea bani, să nu luăm de la nimeni, e o poveste pe care dl Dragnea a lansat-o pe model latino-american, care s-a dovedit de fiecare dată falimentar. (…) Nu am sunat nici un coleg din PSD pentru a ni se alătura. Nu vreau să începem prin a spune câte funcții luăm pentru că nu vreau nicio funcție. Sistemul acesta în care a fost condus Teleormanul ani de zile și e condusă România de ani de zile că dăm funcții la toată lumea și cine nu vrea îl amenințăm că îi tăiem banii, finanțările, cel puțin la noi, cei de față, nu merge. S-a încercat și nu merge, nu are ce funcții să ne dea, să ne amenințe. Vrem să ne folosim experiența și să arătăm că putem construi pentru România așa cum a fost după 2012”, a mai menționat Ponta.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: