Consilierii locali uită să respecte legea

Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu uită cam des să respecte legea. Cei mai mulţi dintre ei fac parte din structurile de conducere ale unităților școlare de pe raza municipiului Târgu Jiu, însă au ”uitat” să declare acest lucru în declaraţia de interese. Practic, niciun consilier local din mandatul 2012-2016 nu şi-a declarat funcţia de membru în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare. Am putea vorbi chiar de o stare de incompatibilitate câtă vreme fosta viceprimăriţă Iulia Vână a fost declarată incompatibilă de Agenţia de Integritate (ANI).

În anul 2015 aproape toţi consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu au făcut parte din consiliile de administraţie ale şcolilor şi liceelor. Numai Băltăreţu Dinică Elena, Emilia Horhoianu sau Mergea Nicolae au făcut parte chiar și din câte trei consilii de administraţie. De exemplu, din Consiliul de Administraţie al Colegiului Național ”Spiru Haret” au făcut parte din partea consiliului local Gheorghe Mihai, Popescu Grigore și Emilia Horhoianu. Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu spun că la începutul fiecărui an consilierii locali au fost repartizaţi în consilii de administrație. Consilierii noului Consiliu Local nu au fost încă repartizaţi. Că au făcut parte din aceste structuri de conducere din unităţile şcolare este o certitudine.

 Declaraţiile de interese, goale

Nu e clar de ce consilierii locali au omis să treacă și în declaraţiile de interese această funcţie pe care au avut-o. ”La începutul fiecărui an eram repartizați și mergeam de câte ori era nevoie. Erau neremunerate, deci nu este vorba de bani pentru treaba asta. Era o onoare pentru noi să mergem acolo. Așa este, nimeni nu și-a trecut nici în declarația de interese, probabil pentru că nu erau remunerate. Nu știu ce să zic”, a spus Constantin Buleteanu, fost consilier local.

Cert este că nici măcar Iulia Vână, viceprimar în anul 2015, nu și-a trecut funcția de membru în Consiliu de Administrație în declarația de interese. Asta în condițiile în care ANI a declarat-o recent incompatibilă pentru că a făcut parte din consiliile de administraţie ale şcolilor concomitent cu funcţia de viceprimar.  

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: