Ponta, spionul suspectat de colaborare cu ruşii

Pesedişii s-au grăbit să spună că Ponta, chiar dacă ar fi fost ofiţer acoperit SIE, a fost un patriot. Politicienii din opoziţie dau însă informaţii potrivit cărora Ponta a colaborat cu ruşii şi a fost dat afară din SIE cu un lot întreg de ofiţeri, fiind o condiţie a integrării în NATO. Falcă şi Macovei au vorbit ieri despre simpatiile pro-ruse ale lui Ponta.

"Anii 2001-2002 au fost anii în care serviciile române de informaţii au fost curăţate de lucrătorii educaţi în spiritul rusesc, ca şi condiţie obligatorie pentru integrarea României în NATO. Atunci a apărut oportunitatea domnului Ponta de a intra în politică, fiind eliminat din structurile de securitate", a spus Falcă, care a mai adăugat și că activitatea lui Ponta este bine știută în marile cancelarii ale lumii. „De activitatea domnului Ponta în cadrul SIE cred că se ştie foarte bine atât la Washington, cât şi la Moscova, iar din acest motiv el nu este prea agreat pe plan internaţional. Ponta este dependent de trecutul său, trecut şantajabil de anumite persoane. Acum ne mai dăm seama de ce a reacţionat cu blândeţe faţă de Lukoil, companie care se pare că a prejudiciat statul cu 230 de milioane de euro", a spus Falcă.

Iohannis: Ponta nu poate fi preşedinte

Klaus Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta să clarifice acuzaţiile potrivit cărora ar fost ofiţer acoperit SIE. ”Preşedintele României nu poate să fie un politician mincinos, duplicitar şi manevrat”, a mai afirmat Iohannis. „Având în vedere că aceste teme şi afirmaţii sunt de o gravitate deosebită, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi muşamalizate. (...) Îi solicit domnului Victor Ponta să clarifice în faţa naţiunii situaţia domniei sale şi să facă lumină în această chestiune, să ne lămurească foarte bine care lucruri sunt adevărate şi care nu sunt adevărate din cele spuse de domnia sa”, a declarat Klaus Iohannis.

Monica Macovei a declarat că Ponta trebuie să se retragă. ”După demisie şi retragere, Victor Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituţia şi a minţit atâţia ani. Ce încredere pot avea românii şi partenerii NATO ai României într-un prim-ministru fost ofiţer acoperit care intervine în favoarea unei companii ruseşti suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani la indicaţiile ambasadorului rus?”, a declarat Monica Macovei. 

Elena Udrea, candidatul susţinut de Băsescu, a cerut demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. „Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru şi să se retragă din cursa prezidenţială. Prin faptul că a fost ofiţer acoperit în perioada în care a ocupat şi funcţia de procuror, a încălcat deopotrivă Constituţia României cât şi Legea privind statul magistraţilor (92/1992)“.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: