Ponta va candida în 2016 doar dacă trece cu bine criza

Pentru prima dată de când e deputat pe Colegiul 6 Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a dat ieri de înţeles că la finalul actualului mandat ar putea să nu mai candideze pentru un post de parlamentar. Prim-ministrul a precizat că 2013 va fi un an al unor reforme dureroase, pe care el însă şi le va asuma şi la finalul cărora va lua decizia dacă va mai candida sau nu.

 „Dacă voi candida din nou în 2016 la Parlament tot la Târgu Jiu şi la Gorj candidez. Nu ştiu să vă spun acum dacă mai vreau să candidez, dar dacă voi candida,  voi candida tot aici”, a precizat premierul în deschiderea conferinţei de presă pe care a avut-o ieri după-amiază la sediul Prefecturii Gorj. Venit în oraş pentru a participa la o petrecere de mulţumire adusă celor care l-au susţinut în campania electorală şi la care presa nu a avut acces, premierul a explicat la Prefectură de ce nu e sigur pe o nouă candidatură în 2016, lucru despre care a mai vorbit şi în noiembrie, când şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Judeţean şi spunea că nu se gândeşte la alegerile din 2012, ci la cele de peste 4 ani.

Explicaţii pentru durerile din 2013

Ponta a declarat ieri că 2013 va fi un an al reformelor, reforme care nu vor fi pe placul alegătorilor recunoaşte premierul şi despre care, cu siguranţă, în campania electorală recent încheiată nu s-a vorbit mai deloc. Prim-ministrul spune că e gata să îşi asume riscurile pentru măsurile pe care vrea să le ia anul viitor şi, ca urmare, e conştient că oamenii nu vor mai fi la fel de fericiţi ca acum câteva săptămâni. „În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru 4 ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună”, a menţionat Ponta.

În contextul în care anul viitor România are de plătit datorii externe de miliarde de euro, de plătit bani bugetarilor care au câştigat procese cu fostul Guvern Boc, dar şi pe fondul crizei din Europa, e clar că 2013 va fi un an „apocaliptic”. Ponta nu foloseşte un astfel de termen, dar descrie un peisaj care numai a „rai electoral” nu pare a fi. „Sunt dispus acum să iau deciziile care nu s-au mai luat din 2004 încoace. Sunt decizii importante de restructurare a ceea ce înseamnă administraţia românească, modul de cheltuire a banilor publici, modul de colectare a banilor. Vor fi destui oameni nemulţumiţi, dar important este dacă luăm deciziile corecte pentru cei mai mulţi dintre români”, a spus Ponta.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: