Ponta – tranzacţii imobiliare de 200.000 de euro, dar nu la Gorj!

Premier desemnat al României, Victor Ponta are în ultima sa declaraţie de avere, completată în calitate de deputat de Gorj, o tranzacţie imobiliară la care orice amărât de alegător poate face ochii cât cepele dacă nu se încurcă în cifre. Parlamentarul de pe Colegiul 6 Târgu Jiu şi-a vândut la începutul primăverii ambele apartamente pe care le avea în Bucureşti, pe strada Jiului, în acelaşi imobil, tranzacţiile fiind consemnate în declaraţia de avere.

Astfel, în aceiaşi zi, pe 7 martie, Ponta a scăpat de ambele apartamente, amândouă urmând să aibă în continuare un singur proprietar, pe Ionuţ Speteanu. Acesta a trebuit să scoată din conturi pentru un apartament suma de 130.000 de euro, iar pentru celălalt suma de 80.000 de euro. În total, 210.000, cam cât a câştigat deputatul în 2008 la cabinetul său de avocatură, pe care şi l-a închis după ce a devenit ministru în cabinetul lui Emil Boc. Ponta şi-a achiziţionat cu banii respectivi un alt apartament în Bucureşti, de aproape 95 mp, valoarea acestuia nemaifiind precizată, la fel ca şi numele vânzătorului, fiind de presupus că noua achiziţie a fost făcută cu banii de pe cele două apartamente, sumele din conturile deputatului rămânând aceleaşi de anul trecut.

Victor Ponta are în conturi, din 2007, aproape 50.000 de lei şi peste 1000 de euro, într-un alt cont având din 2004 suma de 12.000 de lei, veniturile sale din 2011 fiind de 50.000 de lei, la care se adaugă cele ale soţiei, Daciana Sârbu, care, ca europarlamentar, a câştigat aproape 73.000 de euro. Viitorul premier nu a trecut în declaraţia de avere şi proprietăţile deţinute de soţia sa, anul trecut Daciana Sârbu figurând cu două case de vacanţă la Cornu, în Prahova, acolo unde mai au proprietăţi şi tatăl acesteia, fostul ministru Ilie Sârbu, dar şi fostul premier Adrian Năstase. Întrebat atunci despre proprietăţile soţiei, Ponta a răbufnit la jurnalişti, spunând : "Vă rog să o întrebaţi pe doamna Sârbu. Când o să fiu purtătorul ei de cuvânt, o să vă spun". De menţionat este că, la capitolul venituri, Ponta nu a mai trecut în ultima sa declaraţie de avere nici un leu câştigat în calitate de conferenţiar universitar, semn că a renunţat la catedră într-un an electoral extrem de încărcat. Deputatul a fost desemnat la sfârşitul săptămânii trecute să formeze un nou guvern, după ce moţiunea de cenzură a opoziţiei a dus la căderea cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: