Şeful IPJ Gorj vrea eliminarea evaziunii prin calitate, nu prin cantitate

Comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj , Gheorghe Parepa, a participat ieri la prima şedinţă de Consiliul Judeţean în care a prezentat obiectivele strategice pentru anul 2015. Parepa a precizat că un prim obiectiv al IPJ Gorj este combaterea evaziunii fiscale prin identificarea principalei surse de evaziune şi nu micii evazionişti. Comisarul şef al IPJ Gorj a vorbit şi despre schimbările ce vor avea loc în perioada următoare la nivelul inspectoratului  judeţean.

Rep.: Ce aţi identificat la nivelul IPJ Gorj, acum la câteva luni de la preluarea conducerii?

Ghe. Parepa: Activitatea per ansamblu la IPJ Gorj a fost în general bună şi foarte bună. Am identificat şi anumite situaţii unde lucrurile nu au stat atât de bine, de aia am şi făcut anumite modificări în ceea ce priveşte strategia pe anul 2015 a activităţii IPJ. Ca în orice entitate, fie că este publică ori privată, tendinţa şi dorinţa de mai bine primează. Întotdeauna sunt lucruri bine făcute ori mai puţin bine făcute.

Rep.: Care sunt strategiile comisarului şef pentru anul 2015 la nivelul judeţului Gorj?

Ghe. Parepa: Strategiile pe anul 2015 sunt siguranţa cetăţeanului în ceea ce priveşte componentele ei, persoana, patrimoniul şi siguranţa stradală, siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi pe drumul de la şcoală şi până acasă, asigurarea unui mediu de afaceri curat şi în principal combaterea evaziunii fiscale şi a infracţionalităţii în cheltuirea banului public, reducerea riscului şi asigurarea unui trafic rutier curat, ne străduim să operaţionalizăm şi să avem un management performant cu resursele materiale pe care le avem la îndemână, combaterea contrabandei, a produselor contrafăcute de pe piaţă care afectează grav piaţa şi în special relaţiile cu ţările membre UE.

Rep.: Cum veţi acţiona pentru combaterea evaziunii fiscale la nivelul judeţului?

Ghe. Parepa: Mă gândesc să combat fenomenul de evaziune fiscale prin calitate, nu prin cantitate. Important este să găseşti principala sursă de evaziune şi nu micii evazionişti. Deci activitatea principală va fi direcţionată acolo de unde pleacă principala sursă de evaziune, prioritatea este aducerea unei sume cât mai mari de bani la bugetul statului şi asta nu o poţi face decât aducând de la marii evazionişti şi nu de la micii evazionişti.

Rep.: Veţi face schimbări la nivelul IPJ Gorj?

Ghe. Parepa: Nu vor fi schimbări majore, sunt schimbări în cadrul aceloraşi structuri, de reorganizare a unor linii de muncă, suplimentarea efectivelor în locurile unde am găsit vulnerabilităţi şi lucruri mai puţin bune, o să iau legătura cu tot ce înseamnă instituţiile implicate în aplicarea legii, am stabilit de comun acord strategiile pe viitor, modul de abordare al anchetelor şi a cercetării.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: