Popa din Alimpeşti decide cine intră în biserica lui

Cele câteva zeci de miliarde de lei băgate într-o biserică din Alimpeşti a stârnit interesul jurnaliştilor de la Gorj TV, care au mers la faţa locului. Aceştia au dat peste o biserică nefinalizată, dar şi un preot dispus oricând să sară la gâtul oamenilor. Interesant este că primăriţa Elena Mosor mai bagă încă cinci miliarde, luaţi cu împrumut pentru a o finaliza. Aceasta va gira cu blocul destinat familiilor nevoiaşe din localitate. Consilierul local Leonida Belgher aminteşte problemele financiare de la nivelul ţării şi avertizează că neplata ratelor i-ar lăsa pe amărâţi fără acoperiş.

Ziariştii au fost primiţi cu înjurături, chiar de la preotul Barbu, care a amintit că în biserică intră cine vrea el. “Pot să ştiu şi eu cine v-a dat voie să intraţi în biserică? Mie mi-aţi cerut voie, că este biserica mea? Cum să intraţi aşa când vreţi în biserică? Nimeni nu intră fără acordul preotului. Mie mi-aţi cerut voie să filmaţi? Biserica este o instituţie publică ce-i drept, dar are şi ea un conducător pe care trebuia să-l fi între întrebat dacă vă permite sau nu să intraţi“, a spus popa recalcitrant.

Când a venit vorba de bani parcă a fost posedat

Atunci când reporterii au vrut să afle cât a costat construirea bisericii, preotul şi-a pierdut minţile. Preotul s-a năpustit asupra echipei Gorj TV şi a luat microfonul. “Ce treabă aveţi câţi bani am cheltuit eu pentru biserică? E treaba mea! Nu vă interesează pe voi. V-a adus consilierul ăsta care nu a dat niciodată un leu la biserică. Este culmea să veniţi să mă întrebaţi de bani pe mine. Şi dacă aş şti nu v-aş spune. Lăsaţi-mă cu prostiile astea. Vedeţi-vă de treaba voastră!”.

„Ăsta nu e popă, e drac“

Preotul a decis să înapoieze microfonul echipei Gorj TV în momentul în care aceştia i-au spus că vor anunţa Poliţia şi Mitropolia Olteniei. “De aia nu mai pot eu, că anunţaţi poliţia şi mitropolia”.

La spectacolul gratuit oferit de preotul din Alimpeşti au asistat şi câţiva cetăţeni ai comunei care nu au o părere prea bună despre el. “Eram aici şi am văzut tot ce s-a întâmplat. Pe dumneavoastră vă uimeşte ce a făcut, dar noi ne-am obişnuit cu el. Asta nu este nimic. Poate şi mai mult. Dar să ştiţi ce vă spun eu. Ăsta nu e popă e drac”, a spus un localnic.

Preotul Barbu a început construirea bisericii în comuna Alimpeşti încă din anul 2002 şi nici până acum lucrările nu au fost finalizate. Deşi lăcaşul de cult nu-şi poate primii credincioşii, consilierii locali susţin că până în acest moment s-au investit foarte mulţi bani în biserică şi nimeni nu-i poate justifica. De exemplu o scară interioară a costat aproximativ 5.000 de euro.

“E vorba de zeci de miliarde de lei dar noi nu am văzut măcar o chitanţă că s-ar fi cumpărat un sac de ciment.. Din ce ştiu eu iniţial s-au dat aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. La sfârşitul anului trecut s-au mai alocat două miliarde şi jumătatea. Acum primăriţa vrea să facă un împrumut în bancă şi să gireze cu blocul de nefamilişti. Dacă nu pot plăti împrumutul vine banca şi-i scot pe amărâţii ăia din casă”

 Leonida Belgher, consilier local

“Păi nu mai ştiu exact câţi bani am dat că s-au început lucrările acum vreo opt ani. Din ce îmi amintesc ştiu că vreo 10 miliarde şi acum vrem să mai dăm încă cinci miliarde. Eu aşa ştiu. Întrebaţi contabila că ea ştie mai bine”

 Elena Mosor, primar Alimpeşti

SURSE

Surse neoficiale susţin că aici sunt de fapt afaceri cu biserica. Aceleaşi surse susţin că firma care se ocupă de majoritatea lucrărilor de la biserică este a fratelui preotului, ajutat şi de soţul primăriţei. Mai mult decât atât, oamenii au sesizat o semănare izbitoare între gardul de la biserică şi gardul preotului de acasă.

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: