Primarul din Logreşti şi-a dat consilierii în judecată

Primarul din Logreşti a dat în judecată consilierii din localitate pe motiv că nu au votat organigrama, fiind singura primărie în această situaţie. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că primăria riscă blocarea conturilor deoarece termenul limită a fost depăşit cu mai bine de o lună. Nerezolvarea acestei probleme a făcut ca primarul şi consilierii să ajungă în instanţă.

Primăria Logreşti este singura primărie din Gorj care nu şi-a definitivat organigrama, deşi a trecut mai bine de o lună de la expirarea termenului. Tocmai din acest motiv angajaţii primăriei nu şi-au primit salariile pentru luna august. Primarul spune că această situaţie se datorează consilierilor locali care nu au aprobat proiectul de organigramă propus de el. “După ce a fost avizat de către ANFP am prezentat consilierilor proiectul conform căruia se restructurau 2 posturi de referent. După ce în mai multe şedinţe nu a fost aprobat, acum au venit cu nişte amendamente potrivit cărora vor trebui restructurate 4 posturi de la Serviciul Public. Ceea ce vor ei este ilegal şi nu mi se pare normal să restructurezi patru posturi în loc de două. De asemenea, unul din amendamente a fost menţinerea posturilor vacante. Practic ei vor să-mi desfiinţeze Serviciul Public, cu care fac foarte multe treburi pentru comună”, a declarat Ion S. Băluţă, primarul comunei Logreşti.

Consilierii se apără

La rândul lor, consilierii locali consideră că întreaga vină îi aparţine primarului, care în loc să restructureze posturile de paznici şi zidari, disponibilizează specialişti. “În final, am votat proiectul propus de primar, dar cu amendamente. Nu mi se pare normal ceea ce vrea primarul. S-a încercat presarea aprobării organigramei pe ultima sută de metri. Nu este posibil să disponibilizezi specialişti din aparatul primarului şi să păstrezi paznici şi zidari. Nu avem absolut nimic cu Serviciul Public, dar acesta trebuie să fie extrabugetar. Nu ai cum să-i faci pe zidari funcţionari publici”, a declarat Ion N. Băluţă, consilier local.

Primarul comunei Logreşti a dat în judecată Consiliul Local din cauză că nu a aprobat proiectul de organigramă avizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. “Potrivit legii, consilierii locali erau obligaţi să voteze proiectul de organigramă propus de organul executiv. Luna trecută am trimis câte un memoriu la Primul-ministru şi la Ministrul de Interne, iar răspunsul acestora a fost să urmez procedura legală”. Consilierii consideră că ei nu sunt vinovaţi cu absolut nimic. “Ne vom prezenta în instanţă şi chiar la ministru pentru că nu suntem vinovaţi cu absolut nimic. Executivul a ajuns să dea în judecată deliberativul. Primarul a ajuns chiar să evite ţinerea şedinţei de consiliu, motivând, în ultima perioadă, că suntem în proces”, a declarat Ion N. Băluţă, consilier local.

Riscă sancţiuni

Duminica trecută, a avut loc şedinţa de Consiliul Local la Primăria Logreşti în cadrul căreia a fost aprobat proiectul de organigramă cu amendamente: menţinerea posturilor de referent şi a celor vacante, şi restructurarea a patru posturi de la Serviciul Public. La această şedinţă au participat şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului. “Din cele 70 de primării din Gorj, doar Primăria Logreşti nu şi-a definitivat organigrama deşi termenul limită era 16 august. Prin decizia prefectului, m-am prezentat la Logreşti pentru a vedea cum stau lucrurile. În final, proiectul de organigramă propus de primar a fost votat, dar cu amendamentele consilierilor. În aceste condiţii, primarul a fost însărcinat să meargă la Bucureşti pentru a prezenta la ANFP noua Hotărâre de Consiliu cu organigrama. În cazul în care nu îndeplineşte condiţiile legale, proiectul cu amendamentele aprobate de Consiliu Local, va fi respins de ANFP”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. Dacă proiectul nu va fi prezentat la ANFP în cel mai scurt timp, atât primarul cât şi primăria vor primi sancţiuni. “În situaţia în care proiectul nu va fi prezentat ANFP-ului în cel mai scurt timp, primarul va fi sancţionat cu amendă de către Instituţia Prefectului. De asemenea, Primăria Logreşti riscă blocarea conturilor de către Direcţia de Finanţe, până la rezolvarea problemei”, a mai precizat Marcel Romanescu.

Primarul a ajuns chiar să evite ţinerea şedinţei de consiliu, motivând, în ultima perioadă, că suntem în proces

Ion N. Băluţă, consilier local

În situaţia în care proiectul nu va fi prezentat ANFP-ului în cel mai scurt timp, primarul va fi sancţionat cu amendă de către Instituţia Prefectului.

Marcel Romanescu, subprefect de Gorj

Practic ei vor să-mi desfiinţeze Serviciul Public, cu care fac foarte multe treburi pentru comună”

Ion S. Băluţă, primarul comunei Logreşti.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: