Popeangă (PSD): Susţin mitingul minerilor şi energeticienilor

Deputatul PSD Vasile Popeangă a transmis minerilor şi energeticienilor că susţine mitingul lor şi a criticat afirmaţia preşedintelui PSD, Ion Călinoiu, care a spus că protestele acestora sunt politice. Mai mult, parlamentarul a cerut Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia să analizeze activitatea directorilor CE Oltenia şi să ia măsuri dacă nu şi-au îndeplinit indicatorii.

Reporter: Sunteţi de acord cu ce a spus liderul PSD, Ion Călinoiu, că protestele minerilor sunt politice?

Vasile Popeangă: Mă delimitez de declaraţia lui Ion Călinoiu, că mitingul este unul politic. În condiţiile astea, el recunoaşte că PSD s-a băgat în  managementul Complexului Energetic Oltenia. Împotriva cui se ridică minerii? Împotriva PSD sau împotriva managementului, conducerii CE Oltenia? Mă solidarizez cu minerii şi energeticienii, sunt de acord cu mitingul lor pentru că societatea este într-o situaţie extrem de dificilă şi nu sunt de acord cu atitudinea pe care au avut-o miniştrii delegaţi, care au răspuns de Energie începând cu Niţă, Nicolăescu şi cu Gerea vis-à-vis de managementul de la complex. Nu sunt de acord nici cu activitatea Consiliului de Supraveghere care ia bani extraordinar de mulţi, care nu a făcut niciun fel de analiză a contractului de management de la complex. Să vadă cum au fost realizaţi indicatorii.

Rep.: Faceţi vreo propunere Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia?

V.P.: Le cer public să facă aceste analize şi să vină cu soluţii. Să facă analize transparente. Să spună, managerii şi-au realizat indicatorii, merită să-şi ia salariile întregi? Mai mult, este o sfidare dusă până la limita maximă. Adică reduci veniturile la lucrători şi tu ţi le măreşti? Mă mai deranjează şi altceva. Au mai fost oameni care au spus de-a lungul timpului nişte lucruri. Au fost foarte mândri domnii din conducerea complexului şi niciodată n-au acceptat. Sunt trist că s-a ajuns în această situaţie şi toată lumea ştia că situaţia este grea la complex şi nu s-a acceptat să se ia măsuri, inclusiv cu managerii. Acum sunt două soluţii, ambele afectează lucrătorii din CEO. Soluţiile sunt restructurare-reorganizare care înseamnă disponibilizări, intrarea în insolvenţă, care până la urmă tot asta înseamnă. Sau e o soluţie care poate să-i salveze, să fie făcut un mix energetic. Eu l-am susţinut şi când se vorbea de Electra. Ar trebui scoase declaraţiile pe care le-a dat Ciurel atunci când s-a iniţiat crearea companiei Electra şi acum nu ştie pe unde să scoată cămaşa.

Rep.: Ca parlamentar de Gorj, vreţi să-i transmiteţi ceva domnului Ciurel?

V.P.: Îi transmit domnului Ciurel să analizeze foarte bine managementul pe care l-a făcut şi îi transmit că sunt solidar cu cei care lucrează în Complexul Energetic Oltenia. N-au nicio vină că au fost aduşi aici. Nu voi fi joi în Piaţa Prefecturii, pentru că sunt la Bucureşti. Cred că veneam pentru că nu mi-e frică să mă prezint în faţa minerilor şi energeticienilor. Am fost unul care am mai avut curaj să mai zic câte ceva despre activitatea CE Oltenia. Sunt convins că nu mă huiduiau.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: