Popeangă: “Sunt curios cum va rezolva DIICOT contractul CEO cu sârbii”

Vasile Popeangă, deputat PSD de Gorj, a comentat vineri condamnarea primită de Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, declarând că era o piesă grea în partid şi că rămâne de văzut cum va funcţiona partidul după această demisie. Popeangă a vorbit şi despre prejudiciul estimat de Curtea de Conturi la Complexul Energetic Oltenia.

Reporter: Cum comentaţi condamnarea primită de Dragnea şi demisia acestuia din partid?

Vasile Popeangă: Eu mă folosesc de declaraţiile lui Liviu Dragnea şi să nu fac alte comentarii în plus. A spus că în momentul în care va primi o pedeapsă îşi va da demisia din toate funcţiile politice şi publice. Este o decizie individuală.

Rep.: Cum va arăta partidul după această demisie?

V.P: Cum va arăta partidul este de văzut, pentru că au fost foarte multe comentarii pe diverse alte situaţii ale unor oameni importanţi din partide şi până la urmă s-a văzut în sondaje că nu au avut un efect distrugător, cum îl intuiau alţii. Oricum este o piesă  grea în PSD şi trebuie să fiu sincer, este o pierdere pentru partid fiindcă era un om care cunoştea foarte bine partidul, era un bun organizator.

Rep.: Cum comentaţi ultimele informaţii apărute cu privire la contractul cu sârbii de la CEO?

V.P: S-a scris mult în presă despre acest contract şi eu aştept ca instituţiile statului să îşi facă datoria. Am văzut acum şi un calcul făcut de Curtea de Conturi, s-au înregistrat nişte pierderi ca urmare a acestui contract, sunt extrem de curios cum va soluţiona DIICOT acest contract. Dacă va fi NUP sau dacă va fi începerea urmării penale, vom vedea cum se va finaliza tot acest dosar privind contractul de cărbune pentru sârbi.

Rep.: Cum comentaţi lipsa de reacţie a premierului cu privire la acest contract?

V.P: Problemele din CEO sunt cunoscute de către premierul Victor Ponta. Sunt date ministrului Andrei Gerea deci din punctul acesta de vedere, Complexul Energetic Oltenia este o prioritate pentru primul ministru. Ceea ce ţine de executiv şi de Parlament, toate demersurile au fost făcute. Aici este un management privat. Sigur că s-a făcut greşeala pe care o tot spun, că s-a implicat organizaţia PSD de la Gorj printr-un reprezentant de seamă şi de asta pe bună dreptate presa asimilează PSD cu conducerea CEO. PSD are de pierdut din această cauză şi este această legătură foarte clară. Adică oamenii percep că la nivelul CEO s-a implicat organizaţia PSD, adică Ion Călinoiu. Asta e percepţia! De ce trebuie să ne ferim să o spunem?

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: