Lupulescu (PNL Gorj): La Bucureşti lumea ştie cine e Dian Popescu

Liberalul Octavian Lupulescu, fost preşedinte al organizaţiei municipale a vechiului PNL Târgu Jiu, a declarat într-o emisiune la TV Sud că speră că forurile superioare ale partidului îl vor suspenda pe Dian Popescu, copreşedinte PNL Gorj. Octavian Lupulescu a mai spus că susţine în fruntea vechiului PNL Gorj pe unul din primarii din Novaci şi Câlnic, respectiv  Dumitru Leuştean şi Dumitru Vulpe. Lupulescu a mai spus că este supărat pe Dian Popescu din cauza atitudinii „mizerabile“ din timpul campaniei de la prezidenţiale şi a spus despre acesta că este un „om fără principii“.

Reporter: Aveţi informaţii că situaţia la PNL se va rezolva în viitorul apropiat într-o formă sau alta? Mă refer la situaţia domnului Dian Popescu.

Octavian Lupulescu: PNL funcţionează după un Statut. Statutul respectiv, vis-a-vis de situaţia despre care dvs vorbiţi şi o discutăm acum, stabileşte foarte clar ce se întâmplă cu o persoană aflată în această situaţie. Nu există tăgadă. Când se foloseşte sintagma „de drept“ nu mai există echivoc. Restul e folclor. În ceea ce priveşte conducerea centrală, eu făcând parte din cele 2-3 echipe care s-au dus la Bucureşti, am căpătat de acolo nişte promisiuni. Din partea secretarului general Marian Petrache, din partea doamnei preşedinte Alina Gorghiu. Rămâne în timp să demonstreze dacă cele spuse au fost spuse pe bune şi sunt oameni serioşi.

Au spus că rezolvă. Nu ne-au spus cum, dar au spus că rezolvă. Toţi oamenii aceştia au promis că situaţia de la Gorj se rezolvă, au fost discuţii purtate serios chiar dacă acolo cineva a încercat să mintă foarte mult. Să spună că el este susţinut. Nu. Părerea despre el este foarte clară la Bucureşti. Lumea ştie cine este.

Rep: La întâlnirea la care faceţi referire a minţit?

O.L.: Acolo s-a comportat aşa cum ştie el cel mai bine, a folosit expresii nelalocul lor, s-a manifestat cum ştie el după care s-a lăudat la Târgu Jiu că a venit cu doamna preşedintă. Într-adevăr au venit împreună, au plecat împreună. Dar nu e adevărat că nu ne-au băgat în seamă, că ne-au ţinut pe la uşă, discuţiile au fost de un anumit nivel.

Rep: Credeţi că doamna Gorghiu e obiectivă?

O.L.: Eu vreau, ca membru al PNL, ca această doamnă să fie obiectivă. În momentul de faţă este, a promis că va rezolva problema.

Rep: Care este explicaţia logică a acestei situaţii, în condiţiile în care s-au făcut aceste demersuri, Statutul prevede ceva ne aflăm la câteva luni după decembrie şi situaţia nu e rezolvată?

O.L.: O explicaţie logică nu există, o explicaţie statutară nu există, o explicaţie de bun simţ este undeva într-o stare de suspendare pentru că nu ştiu cine cedează şi nu ştiu cine insistă. Cred că înainte de toate e o situaţie delicată, ambiguă şi destabilizatoare la nivelul organizaţiei judeţene. E punctul meu de vedere.

Rep: Cât aşteptaţi să se rezolve lucrurile?

O.L.: Până când se va întâlni forul superior şi se va lua o decizie. (...) Dacă este cineva care vrea să-l ţină în braţe pe acest om să-l ţină şi o să culeagă roadele probabil peste câteva luni, când vor fi alegeri. Dacă nu se va tranşa situaţia în 23 mai (n.r şedinţa Consiliului Naţional) va fi foarte greu să se mai rezolve, iar PNL va avea foarte mult de pierdut, cel puţin în Gorj.

Rep: Cine l-ar putea înlocui pe Dian Popescu?

O.L.: Sunt doi lideri apţi să poată conduce interimar această formaţiune până la alegerile din 2017. Îmi susţin părerea şi propunerea pe care am făcut-o că din cei doi primari, Leuştean şi Vulpe unul e foarte bine să fie ales lider la nivelul judeţului. Asta susţin eu personal.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: