Popescu (PSD): Preşedinţii de organizaţii sunt pregătiţi de alegeri

Cosmin Popescu, ales recent vicepreşedinte la PSD Gorj, a declarat la TV Sud că, după alegerea lui Liviu Dragnea, preşedinţii de organizaţii au arătat că sunt pregătiţi şi mobilizaţi pentru lupta electorală. Acesta a mai spus că la finalul acestui an PSD va avea o listă cu candidaţii pentru primării, dar despre cei care vor ocupa funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean se va vorbi abia în luna mai a anului viitor.

Reporter: Au fost alegeri la PSD, au fost ironii dat fiind că a fost un singur candidat, iar liderii PSD vorbeau de un exerciţiu democratic, deşi nu aveai posibilitatea să alegi.

Cosmin Popescu: Opoziţia găsea ceva nelalocul ei şi dacă făceam pe vechiul sistem în care erau desemnaţi delegaţi, mergeau la Congres şi desemnau persoana care să fie preşedinte. Discuţia că Liviu Dragnea a fost singurul candidat am mai auzit-o în ultima săptămână, dar acestea au fost condiţiile. A fost perioada de înscriere, fiecare candidat trebuia să aibă susţinerea organizaţiei din care provine plus alte patru organizaţii. Pentru noi să ştiţi că a fost un exerciţiu important în ceea ce priveşte mobilizarea pentru următoarele alegeri. Mă bucură prezenţa la vot. Asta arată că preşedinţii de organizaţii sunt pregătiţi pentru lupta electorală.

Rep.: Spuneaţi de alegerile locale. Încă se negociază listele, sunt discuţii, nu se ştiu însă candidaţii. Nu e târziu?

C.P.: Nu. Pregătirea şi mobilizarea pentru alegeri nu e legată de o listă. Marea majoritate a localităţilor cam ştim candidaţii datorită numărului mare de primari. Foarte puţini o să se retragă, dacă se vor retrage. Nu este târziu, dar cred că la sfârşitul anului vom avea o listă conturată în privinţa candidaţilor pentru primării. 

Rep.: La CJ Gorj v-aţi manifestat intenţia, veţi fi pe listă?

C.P.: În ceea ce priveşte candidatura, revin şi spun că nu a fost o discuţie pentru ca eu să fiu desemnat nici măcar pentru un post de vicepreşedinte, darămite preşedinte. Ţinta noastră este asigurarea unei majorităţi clare şi solide în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean. (...) Restul discuţiilor o să le purtăm în mai.

Rep.: Care este mesajul pentru colegii care nu vă cunosc încă?

C.P.: Timpul o să rezolve multe. Sunt un om de echipă, care îşi ştie locul, care are simţul măsurii şi cel mai important este că acolo unde am fost am ştiut să preţuiesc orice coleg care mi-a fost alături.

Rep.: Vă incomodează faptul că sunt câteva peroane care nu vă agreează şi pentru că sunteţi apropiat de Laurenţiu Ciurel. Nici el nu mai e agreat de mulţi în PSD.

C.P.: Nu. Nu cred că s-a pus problema. Linia de serviciu este una, linia politică este alta.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: