Popete: „Sper să rămânem cât mai mult pe acest loc I”

Florin Popete este singurul gorjean din lotul Pandurilor care a participat la ambele promovări ale echipei din Târgu Jiu. Popete a fost la echipă şi la promovarea în divizia B, dar şi la promovarea în liga I, acum rămânând singurul jucător care a participat la aceste evenimente din istoria echipei. Până în această vară rămăsese şi singurul gorjean din lot, recent fiind cooptaţi încă doi juniori ai clubului care sunt tot gorjeni, Rada şi Diaconu. 
 Fundaşul pandurilor nu se aştepta să ajungă pe locul I cu Pandurii, chiar dacă recunoaşte că acest loc e unul de conjunctură şi consideră că locul echipei gorjene e undeva la mijlocul clasamentului. Popete crede însă că Pandurii a avut noroc în aceste etape şi alte echipe au avut ghinionul să nu obţină victorii. Pentru că e conştient că va fi greu să se menţină acolo cu Pandurii, decît pentru scurt timp eventual încă două etape, Popete a acceptat ieri invitaţia reprezentanţilor presei de a se fotografia cu clasamentul care arată că Pandurii sunt pe locul I. 

Reporter: Ai sperat vreodată să ajungă Pandurii pe locul I chiar şi pentru o etapă sau două?
Florin Popete: Nu, dar se ştie cum e în prima sau a doua etapă, încă nu sunt toate echipele puse la punct cu pregătirea fizică şi apar emoţiile debutului dar printr-o conjunctură poţi să fii acolo pe primul loc după două etape sau chiar după o etapă. Am avut un început bun de campionat şi când citeşti ziarele şi vezi echipa ta pe primul loc e normal să ai un sentiment de bucurie. Sper să rămânem cât mai mult pe acest loc I şi prin evoluţiile noastre să mulţumim şi publicul care vine la stadion în număr mai mare.
Rep.: Care este poziţia reală pe care pot încheia Pandurii acest sezon, acum că sunteţi pe primul loc, dar cât îl veţi putea păstra?
F.P.: Noi sperăm cât mai mult, dar nu pot spune exact care e poziţia reală pe care putem încheia acest sezon. Cred că suntem o echipă cu jucători valoroşi care, dea lungul timpului, şi-au dovedit calităţile şi sper să fim cât mai sus. Acum cred că locul nostru e undeva pe la mijlocul clasamentului, de locurile 6-10. 
Rep.: Dar vorbind de locul I ce crezi, se poate menţine Pandurii pe aceeaşi poziţie şi după meciul de la Craiova?
F.P.: Noi sperăm să venim cu toate cele trei puncte de la Craiova, dar acum depinde de mai mulţi factori. Să vedem care vor fi condiţiile de joc şi factorii de care depinde acest meci, noi sperăm să învingem. 
Rep.: E o conjunctură favorabilă acum pentru Pandurii să păstreze mai mult timp locul I?
F.P.: Da, de ce nu. Se joacă bine acum, se aleargă şi se munceşte mult la echipă şi de cu am putea rămâne aici? Putem face o figură foarte frumoasă acolo şi automat, dacă noi învingem la Craiova, rămânem pe locul I. Ş cu un egal cred că putem rămâne tot pe locul I.
Rep.: Care e secretul vostru, cum de aveţi punctaj maxim după două etape?
F.P.: Şi norocul nostru, dar şi ghinionul altora. Pentru că dacă băteau CFR sau Rapid, aveau golaveraj mai bun şi poate erau pe primul loc. Dar e şi conjunctura primelor etape în care orice echipă poate fi pe primul loc. Dacă băteau şi celelalte echipe nu mai eram acum pe locul I. Pentru câteva ore puteam fi, dar e debut de sezon şi nu poţi să-ţi dai seama de pregătirea fiecărei echipe şi nu poţi trage nişte concluzii. Dar te simţi bine când vezi că toată lumea vorbeşte de Pandurii că e pe primul loc. Te motivează asta şi te bucură. Cu Craiova dacă facem egal putem rămâne acolo şi dacă batem apoi şi pe Curtea de Argeş tot acolo rămânem. 
Rep.: Este şi o urmare a pregătirii bune făcute în această vară?
F.P.: Da se poate spune că am făcut o pregătire destul de bună şi toată echipa este capacitată la efort, fiecare ştie ce are de făcut şi, probabil, încep să se vadă şi roadele muncii. 
Rep.: Startul a fost bun, dar ajunge pregătirea aceasta până la final?
F.P.: Da, eu sper să o ducem cât mai mult şi la finalul campionatului să intrăm în obiectivul care a fost impus de conducere, locurile 6-10. 
Rep.: La Craiova nu prea e linişte acum, am putea profita de tensiunile de acolo?
F.P.: Nu vreau să vorbesc de cei de la Craiova, nu e bine înaintea unui meci direct. E primul nostru meci pe Ion Oblemenco dar nu avem emoţii. De ce să avem pentru că nu e prima dată când jucăm cu Craiova? Eu sper să ne facem jocul nostru bun şi să scoatem un rezultat cât mai bun din acest meci. 
Rep.: Va conta faptul că Sorin Cârţu nu va fi pe bancă la acest joc?
F.P.: Nu neapărat că a mai fost în tribună şi n-am pierdut cînd n-a fost pe bancă. Chiar şi cu Craiova, şi la Iaşi şi alte meciuri. La Piteşti cu Craiova când am jucat în cupă am bătut şi era tot suspendat. Din şase meciuri doar de două ori a pierdut echipa când nu a fost pe bancă. 


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: