Poporul şi televizorul

Închiderea OTV pare o chestiune de zile şi, având loc în plină campanie electorală, va avea cu siguranţă un impact major asupra rezultatului în alegeri al Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Impactul poate fi unul de pozitiv sau negativ din perspectiva PP-DD.

Personal, cred că în prima fază va fi un impact pozitiv, în sensul creşterii numărului de votanţi al PP-DD. Partidul Poporului este genul de partid care stă bine în sondaje, dar mai puţin bine la vot, pentru că are un electorat care nu se mobilizează în ziua votului, din cauza structurilor insuficiente ale celui mai tânăr partid în vogă. Ei bine, scoaterea din grilele de programe a OTV i-ar putea îndârji pe mulţi fani ai lui Dan Diaconescu, care vor merge pe 10 iunie la vot, în speranţa că votând PP-DD îşi vor readuce idolul pe micile ecrane. Şi, în anumite pături ale societăţii, televizorul fără OTV va deveni simplu obiect de mobilier. Cineva îmi povestea zilele trecute un caz în care soacra şi-a scos din casă ginerele pedelist, atunci când „CNA-ul lui Băsescu” a redus pentru prima dată licenţa de emisie a OTV.

Ultima emisiune în direct a lui Dan Diaconescu la OTV ar putea fi pe 16 mai, aşa cum a fost notificat CNA de către lichidatorul judiciar, firma care difuzează OTV fiind în insolvenţă. Poate fi aici şi o stratagemă, în speranţa că fără Dan Diaconescu în grilă, OTV ar avea mai multe şanse de a obţine o prelungire a licenţei de emisie de la CNA. Personal, nu cred că CNA va mai da vreo şansă OTV, mai ales după „blestemul” care era afişat acum două seri pe ecrane: „Pentru membrii CNA: Foaie verde baraboi, să dea diareea în voi!”.

Pe de altă parte, închiderea OTV poate aduce Partidului Poporului şi un public mai spălat, care se ruşinează la aberaţiile care rulează pe OTV, oricât de simpatic ar fi Dan Diaconescu. Acesta din urmă are o priză mai mare decât cea a postului său de televiziune, pe care şi-o poate manifesta la alte televiziuni, avide după audienţa pe care le-o aduce de fiecare dată DD.

Bazându-se mai mult pe televiziuni decât pe activişti de partid, Partidul Poporului a reuşit să fie în aproape toate sondajele pe locul al doilea ca intenţie de vot, după USL. A devansat PDL şi tare aş fi curios dacă într-un sondaj pe partide ar depăşi PNL. Ei bine, într-un asemenea context, cu 20% intenţie de vot pentru PP-DD, Dan Diaconescu are deja obligaţia, ca simbol al partidului pe care l-a creat, să treacă la politică serioasă şi responsabilă. Pentru că numărul celor care îşi pun speranţa în el a ajuns deja de ordinul milioanelor. Populaţia arată că are nevoie de partide care nu au mai fost la guvernare, mai ales acum, când USL arată că a preluat mare parte din mesajele care au nemulţumit la PDL. Bugetarii strâmbă deja din nas la vestea că nici acum nu le vor fi reîntregite salariile, oamenii de afaceri aşteptau mult promisa reducere a TVA şi a CAS, etc. Doar pensionarii se bucură de returnarea, chiar şi în 16 tranşe, a asigurărilor de sănătate reţinute ilegal, dar trebuie reţinut să astfel USL investeşte într-un electorat care este preponderent al PP-DD.

Ei bine, pe termen scurt cred că Dan Diaconescu va putea întoarce în favoarea lui, mai exact a PP-DD, închiderea televiziunii care l-a făcut celebru. Dar, pe termen lung depinde dacă PP-DD va deveni un partid care să fie luat în serios de toată lumea.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: