Porcii mistreţi fac ravagii la culturile de porumb

Pierderile în urma secetei nu sunt singurele de care au parte gorjenii! Mai mulţi primari confirmă că porcii mistreţi au distrus culturile de porumb şi vie ale gorjenilor.

Primarul din Schela, Aristide Şerbănescu, a declarat că au fost şi comisii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, pentru a cerceta problema. „Au fost multe cazuri. Porcii mistreţi au atacat şi viile şi culturile de porumb. Au venit şi comisii de la APIA“, a declarat primarul. Acesta adaugă că oamenii trebuie să sesizeze aceste evenimente la primărie în primele 24 de ore, nu după câteva zile, aşa cum au procedat. Aceeaşi situaţie şi la Turcineşti. „La vii au atacat mai puţin, dar la porumb e mai rău. Porcii mistreţi au distrus culturile de porumb. Vă daţi seama, dacă intră o turmă de porci mistreţi...“, a declarat primarul Vasile Gogălniceanu. 

Nicolae Tonca, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Gorj, a precizat că au intervenit de fiecare dată când le-a fost cerut ajutorul. Ajutorul acestor asociaţii constă în sperierea şi împuşcarea porcilor mistreţi. (M.M.)

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: