Portocalii cu două funcţii în partid

Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor din PDL Gorj s-a reunit aseară pentru ultima dată în formula decisă la sfârşitul anului trecut, ocazie cu care au fost validate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere ce vor fi ocupate după şedinţa de alegeri de sâmbătă. Pentru prima dată în istoria filialei, câţiva dintre membrii de frunte din viitoarea structură de conducere vor fi în postura de a ocupa şi câte două funcţii, asta după ce proaspeţi lideri de la municipiu şi-au depus candidaturile pentru a fi şefi şi la judeţ.

Statutul Partidului Democrat Liberal permite oricărui membru să ocupe nu una, ci două funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor existente în această formaţiune politică, până acum nimeni nefiind interesat de a fi pe două posturi în filiala de la Gorj. Alegerile ce au loc sâmbătă le dau prilejul unora dintre şefii recent aleşi la organizaţia municipală să devină „jucători” şi în organizaţia judeţeană, deşi nimeni nu se mai îndoieşte de faptul că au cărţile făcute, odată cu conturarea echipei ce va conduce PDL Gorj până după următoarele alegeri. Astfel, preşedintele de la PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, s-a înscris şi în cursa pentru vicepreşedinte al PDL Gorj, consilierul local fiind până acum câteva săptămâni un simplu portocaliu. Şi unul dintre adjuncţii săi, prim-vicepreşedintele Nicolae Cilibiu, s-a reactivat în cadrul filialei şi candidează şi pentru funcţia de secretar general al PDL Gorj. Deputatul Severus Militaru, care este şi preşedinte al PDL Motru, aspiră la postul de prim-vicepreşedinte la nivel de judeţ, în aceeaşi situaţie fiind şi colegul său din fruntea PDL Rovinari, primarul Dorin Filip.

Unii cu două, alţii aproape deloc…

După ce s-a riscat şi a încasat pentru partid ouă în cârcă de la protestatari, secretarul de stat Marcel Hoară a fost ieri la un pas de a se vedea exclus din cursa electorală internă din PDL Gorj. Comisia care validează alegerile nu a găsit sub nicio formă adeziunea la organizaţie a lui Hoară şi, atunci, membrii din CODA au avut la dispoziţie altă prevedere din statut, conform căreia cineva poate candida dacă are domiciliul sau locul de muncă în unitatea administrativă pe raza căreia doreşte să ocupe funcţia de conducere. Norocul lui Hoară a venit de la Uzina Mecanică Sadu, unde este administrator special, colegii săi de partid cerându-i să îşi reînnoiască, pe viitor, adeziunea la filială.

Hoară vrea să devină prim-vicepreşedinte, unul din cei trei candidaţi urmând să fie exclus de votul din sală, filiala având două astfel de funcţii. Secretarul de stat îşi încearcă norocul şi la funcţia de vicepreşedinte, asta după ce, până de curând, părea a fi unul dintre candidaţii la şefia filialei. Senatorul Ion Ruşeţ a rămas singurul candidat şi, ca urmare, are toate şansele să fie viitorul preşedinte al PDL Gorj.

Candidaţi şi candidată

Filiala judeţeană a PDL Gorj are în structura sa de conducere 10 posturi de vicepreşedinţi, iar numărul candidaţilor este de 15. De asemenea, ca secretari executivi sunt 6 posturi la 11 candidaţi, în timp ce pentru cele două posturi de secretar general adjunct se luptă trei portocalii. Primari şi consilieri judeţeni sunt pe lista aspiranţilor, printre toţi regăsindu-se şi o femeie, Rodica Dârnu dorind să devină vicepreşedinte, ea fiind şi şefa femeilor de la municipiu. Culmea este că şefa organizaţiei judeţene de femei, Maria Moţa nu este implicată în această luptă electorală.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: