Portretul lui Brâncuşi, afişat într-un miting în faţa Ambasadei Franţei

Portretul sculptorului Constantin Brâncuşi a fost afişat, simbolic, drept al unui infractor, la un protest faţă de denigrarea românilor în străinătate, desfăşurat joi în faţa Ambasadei Franţei din Bucureşti.

La protest au participat circa 100 de persoane, care au purtat în piept etichete cu termeni ca "hoţ", "cerşetor" sau "violator".

"Suntem mândri că suntem români!", au scandat protestatarii, în majoritate tineri.

Acţiunea a fost organizată, cu sprijinul asociaţiei Shareyes, de tânăra Diana Olar - o româncă revenită în ţară după mai mulţi ani de studii în SUA.

"Mi-aş dori să nu rămânem pasivi, ci să arătăm, prin ceea ce facem, că nu suntem aşa cum ne cataloghează străinii. Ideea acestui protest a pornit de la un grup de prieteni indignaţi de modul în care noi, românii, suntem trataţi peste hotare", a declarat tânăra, pentru NewsIn.

Participanţii au trimis o scrisoare deschisă către Ambasada Franţei, pentru a transmite astfel "un semnal de alarmă faţă de acţiunile de denigrare şi etichetare a românilor, precum şi un apel la comunicare între două popoare care, de-a lungul timpului, şi-au scris istoria ca aliaţi".

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: