Porumbel: “La UNPR m-am simţit singur”

Gheorghe Porumbel s-a răzgândit şi nu mai candidează pentru funcţia de primar de la Novaci, deşi în urmă cu câteva luni părea hotărât să lupte chiar şi independent. După ce sâmbătă a fost anunţat drept candidatul oficial al UNPR-ului, Porumbel a cedat insistenţelor lui Ion Călinoiu. Directorul Ansamblului Artistic “Doina Gorjului” va face echipă cu Dumitru Leuştean, fostul şef al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Pentru a renunţa la candidatură lui Porumbel i s-a promis postul de viceprimar şi şefia organizaţiei PSD Novaci.

Rep.: Aţi fost anunţat drept candidatul UNPR-ului la Primăria Novaci şi la o zi aţi renunţat. Care a fost motivul?

G.P.: La întâlnirea uneperiştilor de sâmbătă m-am simţit singur într-o sală mare, plină de oameni. Atunci am realizat că nu mă pot integra în acea colectivitate. În plus, riscam să devin ridicol prin insistenţele mele de a candida, iar novăcenii puteau crede că nu vreau altceva decât să fiu primar.

Rep.: Dar eraţi nemulţumiţi de colegii din PSD..

G.P: Am fost nemulţumit de cei din conducerea PSD din cauză că nu mi-au spus de la început care este intenţia lor. De asemenea, am fost dezamăgit înainte de a-mi depune candidatura inclusiv de nişte rude ale mele pe care le-am ajutat de foarte multe ori, iar acum au sărit la gâtul meu.

Rep.: Cine din PSD v-a convins să rămâneţi?

G.P.: Decizia de a renunţa la candidatură am luat-o duminică seara după ce am stat de vorbă cu domnul Ion Călinoiu. Practic, m-a convins să fac echipă cu domnul Dumitru Leuştean. Oricum şi acum afirm cu toată tăria că dacă nu renunţam câştigam cu siguranţă.

Rep.: Ce v-a oferit?

G.P.: Am discutat varianta de a fi viceprimar, dar asta o pot hotărî decât consilierii în prima şedinţă de Consiliu Local. În situaţia în care voi ocupa acest post, voi fi suspendat din funcţia de director al Ansamblului Artistic “Doina Gorjului” pe perioada exercitării mandatului.

Rep.: Veţi prelua conducerea organizaţiei PSD Novaci?

G.P.: Nu exclud această variantă. Intenţionez să refac organizaţia PSD Novaci pentru că în momentul de faţă este făcută franjuri. Domnul Bondoc a fost vicepreşedinte PSD, iar acum este candidatul PRM. Doamna Eufimia Dumitrescu a fost vicepreşedinte PSD, iar acum candidează de la PDL. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: