Posibilă amnistie pentru primarii aflaţi în conflict de interese

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că susţine ideea unei legi de amnistie în legătură cu aleşii locali în cazul cărora ANI a sesizat un conflict de interese de tip "public-public", iar în situaţia incompatibilităţilor, un recurs în interesul legii al MJ.

"Eu cred că trebuie găsită o rezolvare şi pentru situaţiile trecute, pentru că aceşti oameni nu pot fi scoşi din locurile în care au fost aleşi de cetăţeni pentru că unii dintre ei respectând de pildă norme şi prevederi europene ISPA, erau în procesul de preaderare care le cerea unui primar sau unui consilier să reprezinte comunitatea. Nu avem de fapt, cel puţin potrivit filosofiei occidentale, un conflict de interese pentru că un conflict de interese este între public şi privat, acolo avem public – public", a susţinut Antonescu la RTV.

Liderul PNL a precizat că ANI ar fi trebuit să sesizeze legiuitorul cu privire la "o greşeală de legislaţie". "Soluţia mea, pe care doresc să o discutăm, şi cred că o putem adopta, ca să scoatem aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă este pe de o parte o lege de amnistiere în ceea ce priveşte conflictul de interese – pentru că asta e acuzaţie penală şi amnistierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe (ale aleşilor locali care s-au regăsit în societăţile de utilităţi publice, n.r.), iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să solicităm ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii", a afirmat Antonescu.

undefined

Liderul PNL a precizat că această idee va fi discutată la nivelul USL, precizând că juriştii pe care i-a consultat susţin această variantă.

Mediafax

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: