Posibile reduceri de salarii la Spitalul Judeţean

Spitalul din Târgu-Jiu are mai mult cu 50 de angajaţi, iar liderul Sindicatului Sanitas, Valentin Popa, crede că vor apărea probleme la plata salariilor. Acesta spune că este posibilă reducerea lefurilor din sănătate pentru a le putea acoperi şi pe cele ale noilor salariaţi.

Până în acest moment la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu nu au fost probleme cu privire la plata salariilor. Toţi angajaţii spitalului şi-au primit banii la timp şi integral, spune Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Pe viitor lucrurile se pot schimba. O dată cu venirea celor aproximativ 55 de cadre medicale prin redistribuire de la Spitalul Sadu, cheltuielile salariale ale Spitalului Judeţean vor creşte cu peste un miliard de lei vechi, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul spitalului. Valentin Popa, liderul sindicatului Sanitas, susţine că dacă nu se vor primi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj se va trece la reduceri salariale. „Probleme cu banii vor exista dacă nu se vor primi bani în plus, aşa cum a promis Ministerul Sănătăţii. Acum nu mai vorbim de angajaţii Spitalului Sadu, ci de angajaţii Spitalului Judeţean. Sunt mai mulţi cu aproximativ 50 de cadre constând în asistenţi medicali, medici, infirmiere şi trebuie să-şi primească salariile. Cheltuielile salariale cresc cu peste un miliard de lei vechi şi dacă nu se vor primi bani de la Casă trebuie să reducem cu câteva procente toate salariile, pentru a acoperi şi salariile noilor angajaţi”, a confirmat Popa.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spun că spitalul nu va avea probleme cu banii. „O să primească bani în funcţii de serviciile medicale pe care le fac. O să primească o derogare încât să se încadreze în 70% cheltuieli de personal. Nu o să aibă probleme cu banii de salarii”, spune Gheorghe Cocină, preşedinte CJAS Gorj. 

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: