Posibili contracandidaţi ai lui Işfan la şefia ISJ Gorj

Mai multe nume de profesori sunt vehiculate pentru participarea la concursul pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Chiar dacă mulţi neagă, nu este exclusă o concurenţă la concursul la care fi peste câteva săptămâni.

Printre numele vehiculate în rândul cadrelor didactice se numără cel al lui Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu, care s-ar bucura şi de susţinerea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Ciungu a negat însă participarea lui la acest concurs.

Primarul Florin Cârciumaru pare să o susţină pentru postul de inspector general pe Marcela Mrejeru, directorul Colegiului „Henri Coandă” din Târgu Jiu. Şi aceasta a negat că ar candida pentru şefia ISJ Gorj. „Nu, nu voi candida, mă mulţumesc unde sunt acum”, a spus Mrejeru.

Cel de-al treilea nume vehiculat pentru postul de inspector general este cel al lui Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.  Şi acesta a declarat însă că nu va participa la concurs. Un alt cadru didactic interesat de postul de inspector şcolar general este Maria Cochină, profesor la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi fost inspector şcolar. Aceasta spune că îşi doreşte funcţia de inspector general, dar nu va participa la concurs pentru că este deja aranjat. „Teoretic, da, îmi doresc, dar nu voi participa la concurs în condiţiile actualei metodologii. Este o metodologie care nu favorizează competiţia şi în care nu se ţine cont de criteriul valoric, ci de criteriul politic. Mai mult decât atât, proba eliminatorie la acest concurs o reprezintă interviul, iar interviul nu este monitorizat nici video, nici audio, prin urmare vor da naştere la anumite interpretări care nu vor putea fi justificate nici de o parte, nici de alta, vor privilegia anumiţi candidaţi”, a spus Maria Cochină, cadru didactic.

Dosarele de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general se depun între 18 şi 23 februarie 2015 la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: