Poştaş dat în urmărire generală după ce a dispărut cu 15.000 de lei

Un poştaş din Târgu Jiu a fost dat ieri în urmărire generală, după ce a dispărut de la Crăciun cu pensiile a circa 200 de pensionari. Bărbatul şi-a cam făcut de cap în perioada sărbătorilor de iarnă, iar de atunci a devenit de negăsit. Poliţiştii gorjeni au mai avut un caz similar acum câţiva ani, când o poştăriţă a fost ucisă cu bestialitate, oamenii legii spunând că, acum, altele sunt „datele problemei”.

 

Liviu Stroie are 39 de ani şi este din comuna Băleşti, în apropiere de Târgu Jiu. Bărbatul nu s-a mai prezentat la serviciu de pe 23 decembrie 2008, dată la care ar fi trebuit să le ofere şefilor săi informaţii despre cum a distribuit pensiile. Suma pe care acesta o avea de împărţit era de circa 15.000 de lei. Poştaşul nu a mai dat nici pe acasă de pe data de 29 decembrie, după cum au declarat rudele sale în faţa poliţiştilor. Părinţii acestuia au precizat că bărbatul a plecat de acasă la data menţionată, fără a mai reveni sau a spune încotro se duce. Rudele nu îl prea vorbesc de bine pe cel dispărut, spunând că nu discuta prea multe cu ei şi nici nu le zicea pe unde umblă sau ce face. Aceştia chiar îi reproşau că nu avusese grijă de familie, motiv suficient ca poştaşul dispărut acum să stea de sărbători mai mult prin cârciumi, mai ales că bani avea şi doar nu erau ai lui.

            Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj l-a dat în urmărire generală pe acesta, inspectorul Daniel Tică menţionând că, din informaţiile pe care le au poliţiştii, poştaşul a plecat cu banii într-o direcţie necunoscută, după ce, în perioada Crăciunului a frecventat mai multe baruri din localitatea de domiciliu. Anchetatorii nu uită de cazul de acum câţiva ani, când o poştăriţă tot din municipiu a dispărut cu o sumă ceva mai mare de acasă, cadavrul său fiind găsit apoi în Retezat, după ce trei indivizi o răpiseră şi o uciseseră acolo. Poliţiştii nu merg acum foarte mult pe o asemenea pistă pentru că din ancheta de până acum nu reies astfel de indicii. Din contră, s-ar putea ca poştaşului să i se fi făcut rău şi să fi căzut pe undeva sau să fi fost lovit accidental şi să fi dispărut în acest fel, acestea fiind variante mult mai credibile pentru anchetatori.

            Semnalmentele lui Liviu Stroie sunt: înălţime 1,75, greutate aproximativ 80 kg, faţă ovală, ten deschis,ochi căprui,păr şaten, tuns drept și sprâncene stufoase.La data părăsirii domiciliului, bărbatul era îmbrăcat cu pantaloni de trening şi scurtă de culoare neagră, fiind încălţat cu pantofi sport. Persoanele care pot oferi relaţii cu privire la acest bărbat sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. Pensionarii care ar fi trebuit să primească pensiile din banii dispăruţi şi ei odată cu Liviu Stroie şi-au primit sumele de la stat, Poşta Română urmând să îşi recupereze ia cei 15.000 de lei de la propriul angajat, atunci când acesta va fi găsit. 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: