Poştaşii, dotaţi cu spray-uri lacrimogene şi poliţişti comunitari

Factorii poştali gorjeni ar putea distribui, din martie, pensiile oamenilor fără să-şi mai asume vreun risc pentru că traseul acestora va fi supravegheat de către poliţiştii comunitari pe durata a zece zile câte sunt alocate împărţirii pensiilor. Asta prevede un protocol semnat între Compania Naţională a Poştei Române şi Inspectoratul General de Poliţie.

 „Acest protocol a fost făcut în urma nenumăratelor evenimente neplăcute care au avut loc de-a lungul timpului şi credem că este necesară o astfel de măsură pentru a reduce astfel de riscuri”, a declarat Ana Purcăreanu, directoarea Oficiului Judeţean de Poştă Gorj.

Mai mult decât atât, factorii poştali din mediul rural vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene şi GPS-uri pentru a se putea descurca mai uşor pe perioada când aceştia distribuie pensiile. „În mediu urban vom beneficia de sprijinul Poliţiei Comunitare iar în mediul rural de cel al Poliţiei de Proximitate şi de comună”, a mai precizat Ana Purcăreanu.

De asemenea, factorii poştali vor fi consiliaţi referitor la măsurile de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor poştale, a valorilor şi bunurilor deţinute. „Sumele pe care le au poştaşii cu ei în zilele de pensie sunt foarte mari, şi nu mă refer numai la bani ci şi la alte valori cum sunt recomandatele. Noi am vorbit deja cu cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, urmează să ne punem de acord şi vom aplica această măsură”, a precizat Ana Purcăreanu.

Decizia este una foarte bine primită de factorii poştali din Gorj care spun că se temeau pentru viaţa lor atunci când distribuiau pensiile. „Ne bucurăm că au luat această decizie, îmi era frică, sincer vă spun dar aşa suntem şi noi mai în siguranţă”, a declarat Daniela Tudoraşcu, factor poştal.

În judeţul Gorj sunt 37 de factori poştali în timp ce în mediul rural numărul acestora este mult mai mare, respectiv 293 de poştaşi.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: