Poștașii gorjeni, la proteste în capitală

Lucrătorii poștali din Gorj sunt solidari cu colegii din țară și participă astăzi la un miting în Piața Constituției din capitală. Din județul Gorj au plecat în cursul nopții spre București 20 de poștași nemulțumiți de reducerile salariale, dar și de disponibilizările care se anunță în sistem. Poștașii au pichetat și joia trecută sediul Companiei Naționale „Poșta Română”.

Azi noapte, în jurul orei 3, au plecat spre capitală 20 de poștași care participă astăzi la mitingul organizat în Piața Constituției. Lucrătorii poștali riscă să rămână fără tichetele de masă, să le fie reduse salariile, dar și mai rău ar putea să-și piardă locul de muncă. Poștașii sunt nemulţumiţi de intenţiile companiei de a reduce veniturile lucrătorilor poştali, dar şi de procesul de reorganizare şi restructurare. Mai mult decât atât, Poşta Română ar putea fi privatizată prin majorare de capital până la mijlocul lunii iunie. „Din județul Gorj participă la mitingul din capitală 20 de poștași, fiind nemulțumiți de pierderea tichetelor de masă, de faptul că nu vor să mai acorde clasele de salarizare la un anumit interval de timp, de funcții și pe categorii profesionale, vor să desființeze oficii poștale, lucru care-i afectează nu doar pe poștași, vor să fie cât mai puține subunități poștale, să le închidă pur și simplu. Dacă se închid oficiile e logic să fie disponibilizați și oamenii. Cei care rămân trebuie să preia și munca celorlalți, iar salariile scad. Fiecare angajat ar putea pierde în jur de 160 de lei pe lună din salariu”, a declarat Mircea Bliduț, lider Sindicatul Lucrătorilor Poștali Gorj.

Poștașii speră să rezolve ceva cu mitingul

Sindicatele se opun acestui proiect și speră să se rezolve ceva cu mitingul din capitală. „Noi nu am semnat acest proiect al Companiei. Noi, sindicatele, nu suntem de acord cu ce se întâmplă. Nu se poate aplica acest proiect pentru că se opun sindicatele. Suntem în divergență cu ei și de aceea organizăm și participăm la aceste acțiuni de protest. Am încercat pe calea dialogului, am fost la București în ianuarie, dar nu am rezolvat nimic”, a mai spus Bliduț.

Pe lângă faptul că pierd din salariu și riscă să rămână fără un loc de muncă, poștașii lucrează în condiții grele, chiar mizere, și își cumpără din buzunar rechizite și imprimate. „Poștașii lucrează în condiții grele, merg pe jos prin ploaie, zăpadă, vânt, caniculă, iar cei care lucrează în oficii au condiții greu de imaginat. La oficiul de la gară este dezastru. Se infiltrează apa prin pereți, nu s-a reabilitat niciodată, cei care lucrează acolo stau mai mult în frig pentru că este o centrală veche pe gaz care nu mai face față. Să nu mai spun că poștașii își cumpără din buzunar rechizite și imprimate”, a mai spus Bliduț. 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: