Posturile de consilieri USL rămân vacante până la sfârşitul anului

Numirea unor noi consilieri pe posturile vacante de la judeţ şi municipiu nu va avea loc nici după şedinţele din această lună întrucât pesediştii şi peneliştii din Gorj nu au căzut la pace. Reprezentanţi din ambele tabere cred că atât postul de consilier judeţean, vacantat după demisia social-democratului Daniel Antonie, cât şi cel de consilier local al municipiului Târgu Jiu, rămas neocupat după decesul lui Constantin Blejan, nu vor fi ocupate până la sfârşitul anului, date fiind neînţelegerile din USL.

În timp ce liberalii vorbesc de negocieri, pesediştii resping cu vehemenţă ideea de a-şi pierde vreun loc de consilier în favoarea partenerilor din alianţă. „Conform protocolului USL, postul de consilier judeţean revine PSD-ului, însă există posibilitatea de a avea loc negocieri. În întâlnirea USL de la nivel judeţean se va stabili cine va ocupa acest post”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj.

Pe de altă parte, liderii PSD ţin să-l promoveze în Consiliul Judeţean pe Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. Ba mai mult, spun că lipsa unui consilier nu afectează activitatea Consiliului Judeţean Gorj. „Nu se va pune problema sub nici o formă  de negocieri. Mai degrabă, putem accepta termenul de discuţii cu cei de la PNL. Este foarte clar că există un protocol USL ce trebuie respectat. Numirea unui nou consilier judeţean nu este trecută pe ordinea de zi a şedinţei din această lună. Bineînţeles că trebuie rezolvată problema, însă activitatea Consiliului Judeţean nu este afectată de faptul că avem un consilier mai puţin. Altfel spus funcţionalitatea Consiliului Judeţean Gorj nu este pusă sub semnul întrebării”, a precizat Ciprian Florescu, vicepreşedintele social-democraţilor gorjeni.

ACD nu a depus demisiile supleanţilor

Nici postul de consilier de la municipiu nu va fi ocupat în şedinţa din luna octombrie. Asta pentru că până în momentul de faţă ACD nu a depus demisiile supleanţilor de la PNL şi PC. Pentru ca în Consiliul Local Târgu Jiu să intre tot un pesedist, mai precis Mihai Gherghe, trebuie să renunţe Emilia Horhoianu şi Ileana Mitelea, ambele de la PNL, precum şi conservatoarea Elena Băltăreţu. Într-un interviu acordat ziarului nostru, Emilia Horhoianu a declarat că nu va renunţa sub nici o formă la funcţia de consilier local. „Nu voi renunţa la postul de consilier local. Este un drept al meu şi nu sunt dispusă să-mi dau demisia. În plus, nici nu mi s-a cerut acest lucru. Dacă voi renunţa acum, nu voi mai putea să intru în Consiliul Local în condiţiile în care se va mai vacanta un alt loc”, a spus Emilia Horhoianu.

La rândul său, Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu Jiu, spune că a discutat cu liberalii şi că aceştia au înţeles că trebuie să renunţe în favoarea lui Mihai Gherghe. „Am avut discuţii cu domnul Matei Nădrag, colegul de alianţă, iar acesta a transmis mai departe conducerii judeţene termenii pe care i-am discutat. Suntem cu toţii de acord că trebuie să respectăm protocolul. Se ştie foarte clar că am avut 13 consilieri PSD şi că trebuie să avem tot 13 şi în continuare. Numirea lui Mihai Gherghe nu se va face în şedinţa din luna septembrie întrucât ACD nu a înaintat demisiile supleanţilor. Probabil, acest lucru se va întâmpla în şedinţa din luna octombrie”, a declarat Aurel Popescu.

Dian Popescu infirmă consensul

Dian Popescu, liderul PNL Gorj, spune că nu s-a ajuns la o nici o înţelegere până în momentul de faţă şi că discuţiile pentru postul de consilier de la Târgu Jiu vor continua. „Până în momentul de faţă, nu s-a decis absolut nimic privind postul de consilier de la Târgu Jiu. Nu am purtat nici o discuţie cu domnul Florin Cârciumaru în acest sens din cauză că nu mi-a permis timpul, în ultima perioadă având foarte multă treabă la Bucureşti. De asemenea, nu am impus oamenilor noştri să-şi dea demisia. Cu siguranţă, vor mai avea loc discuţii în USL privind acest post. Vom discuta despre respectarea protocolului în totalitate şi ţin să accentuez când vorbesc de respectarea în totalitate”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: