Potârcă, gata-gata să rămână fără palatul din Meteor

Zeci de poliţişti şi jandarmi au participat ieri dimineaţă la o executare silită a palatului pe care fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, îl deţine în cartierul Meteor din Târgu Jiu, imobilul fiind pus gaj într-o tranzacţie veche de 7 ani. Oamenii legii au venit însoţiţi de un executor judecătoresc de la Craiova şi de un om de afaceri din Galaţi, George Becu, cel din urmă având sentinţă judecătorească de executare a imobilului în care locuieşte Potârcă şi rudele sale.

Constantin Ninel Potârcă afirmă că în urmă cu mai mulţi ani fratele său a făcut acte de vânzare cumpărare pentru partea sa din clădire către o altă persoană, care, la rândul ei a folosit documentele respective pentru a obţine marfă de la firma lui George Becu. Ulterior, actul de vânzare cumpărare a fost anulat, iar o instanţă de judecată a constatat că vechii proprietari revin în drepturile iniţiale, clădirea aparţinându-i lui Potârcă şi celor doi fraţi ai săi, Gheorghe şi Toma.

„Creditorul a venit să execute această casă pentru 4 miliarde de lei vechi, dar ea face 1,5 milioane de euro. Mai mult, el s-a înscris şi la masa credală de la firmele noastre că vrea să fie şi popă şi hoţ, să ia banii din două locuri. Nu se poate aşa ceva. În plus, a venit aici cu jandarmii şi poliţiştii fără să anunţe nimic, au dat buzna de parcă noi nu eram acasă, terenul de acces spre imobil fiind doar proprietatea mea. Mie trebuiau să îmi ceară voie să intre pe poarta casei”, a precizat Potârcă.

După circa o oră de discuţii, în care executorului judecătoresc i-au fost prezentate mai multe acte de către fraţii Potârcă, acesta a oprit punerea în posesie a lui George Becu, invocând faptul că omul de afaceri nu a venit pregătit cu persoane care să evacueze din clădire bunurile care aparţin actualilor proprietari.

Operaţiunea de executare silită a fost amânată cu două săptămâni pentru ca omul de afaceri să îşi găsească oameni cu care să evacueze bunurile din palatul lui Potârcă. La rândul său, Constantin Ninel Potârcă a menţionat că va contesta în instanţă executarea silită şi va demonstra că valoarea casei este mult mai mare decât cea a împrumutului pentru care au început demersurile de executare silită. Constantin Ninel Potârcă mai deţine în aceiaşi curte, împreună cu fraţii săi, o altă clădire, de circa 1000 mp, care este pusă sub sechestrul de către DNA într-unul din dosarele penale în care acesta este judecat pentru evaziune fiscală.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: