Potârcă, la un pas de a nu candida

Candidatura lui Ninel Potârcă, candidatul ţiganilor la funcţia de preşedinte a avut parte de o contestaţie, formulată de aceeaşi persoană ca şi în cazul liberalului Crin Antonescu.

Bucur Volk Petru susţine că cele două candidaturi trebuie respinse ca fiind depuse premature, ţinându-se cont de faptul că Parlamentul României încă nu a decis desfăşurarea referendumului cerut de preşedintele României, în vederea reducerii numărului de deputaţi, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Curtea Constituţională a constatat ieri că procedura prevăzută de lege pentru organizarea referendumului este independentă de procedura organizării alegerilor pentru preşedintele României din anul 2009, iar motivele invocate de autorul contestaţiei, nu privesc nici încălcarea dispoziţiilor constituţionale şi nici a dispoziţiilor din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României. De altfel, contestatorul nu indică niciun text constituţional sau legal încălcat, motiv pentru care Potârcă este intrat oficial în cursa electorală şi, în consecinţă, devine un adversar pentru PSD cel puţin la Gorj.

Potrârcă şi PSD se bat pe Nelu Pavel

Şefii PSD Gorj sunt convinşi că liderul Partidei Rromilor, Nelu Pavel, va fi alături de ei în campania electorală, deşi Pavel l-a susţinut deschis pe Ninel Potârcă, reprezentant al etniei în aceste alegeri. Candidatul minoritar este zilele acestea la mii de kilometri distanţă de casă, Curtea Constituţională validându-i ieri candidatura, ceea ce înseamnă că Potârcă a intrat oficial în lupta electorală, luptă în care, evident, mizează pe voturile rromilor.

Unul dintre mesagerii lui Mircea Geoană în Gorj în aceste alegeri, Andrei Maioreanu, susţine însă că Pavel ar fi fost doar de ochii lumii alături de Potârcă până acum. El spune că în această campanie Pavel va fi alături de candidatul PSD, făcându-se că nu ştie spusele liderului rromilor cum că "destul i-au păcălit românii pe ai noştri, acum mergem cu un om de-al nostru". "Pavel e consilier judeţean pe listele PSD. Eu, din câte ştiu, el e angrenat în campanie pentru PSD. E normal să fi fost la lansarea lui Potârcă, dar e o mare diferenţă în a spune că susţine candidatura acestuia. Rromii, în general, au fost alături de PSD, în evenimentele majore. Au avut şi motive să facă acest lucru şi cred că vor fi şi pe mai departe alături de noi", susţine Maioreanu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: