Potârcă, ultima noapte de libertate?

Noaptea care a trecut a fost una dintre cele mai lungi pentru fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, deși, de fapt, acesta a dormit doar câteva ore. Azi are un proces extrem de important la Înalta Curte de Casație și Justiție într-unul din dosarele de evaziune fiscală de care este acuzat, iar instanța i-a permis să părăsească domiciliul din cartierul Meteor pentru a merge la procesul din București, acolo unde nu a ajuns la termenul anterior întrucât nu i s-a dat voie să plece de acasă.

Drumul spre București nu a fost parcurs însă în această dimineață pe oriunde, ci doar pe un traseu stabilit de polițiști, fostul prezidențiabil plecând de la palatul său însoțit de doi ofițeri de poliție care au misiunea să nu-l scape din ochi. Judecătorii de la Înalta Curte ar putea da azi verdictul final în ceea ce-l privește pe Potârcă și, dacă este menținută decizia de condamnare, acesta va fi săltat imediat de polițiștii care îl însoțesc pentru a fi încarcerat. Șase ani de pușcărie a decis anul trecut Curtea de Apel Craiova să execute Potârcă pentru o evaziune de 180 de milioane de lei, pe care acesta nu a o recunoaște.

Dosarul respectiv vizează modul în care acesta a demolat și vândut la fier vechi fostul combinat chimic din Arad, afacerea derulată la începutul anilor 2000 asigurându-i lui Potârcă și rudelor sale venituri substanțiale. Fostul prezidențiabil se declară în continuare nevinovat, el mai având pe rol alte trei dosare, dintre care două de evaziune fiscală și unul de dare de mită, cel în care și este în arest la domiciliu. Săptămâna trecută el a încercat, pentru ultima dată probabil, să obțină la Curtea de Apel Craiova punerea sa în libertate, însă magistrații i-au respins cererea, deși Potârcă a invocat în fața lor toate bolile de care suferă, în special pe cele cardiovasculare, neuitând și de problemele pe care le are cu diabetul.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: