PPDD provoacă PDL și PNL la o schimbare în CJ Gorj

Opoziția din Gorj, incluzând aici și PNL, ar putea încerca azi să provoace o schimbare la nivelul eșalonului doi din Consiliul Județean, după ce proaspăta alianță dintre liberali și PDL a primit „verde” de la centru pentru astfel de demersuri. Interesant este însă că nu cele două partide inițiază demersul respectiv la noi, ci PPDD, partid care vrea să se convingă de faptul că PSD a rămas sau nu de unul singur în instituția condusă de Ion Călinoiu.

Pentru PNL și PDL Gorj orice încercare pentru conturarea unei noi majorități în Consiliul Județean pornește de la numărul de mandate pe care le au cele două organizații. Cu şapte și, respectiv, şase consilieri, opozanții de dreapta nu pot decât să constate că reprezintă o minoritate din cele 32 de mandate, la care se adaugă și cel al președintelui Ion Călinoiu. PSD mai are 14 mandate, plus cel al lui Ion Călinoiu, iar celelalte cinci sunt ale PPDD.

Şefa PPDD Gorj, deputatul Niculina Mocioi, spune că partidul său susține o schimbare a majorității în Consiliul Județean, ceea ar duce la o clarificare a lucrurilor. Limpezirea apelor s-ar putea produce chiar azi, când este programată o ședință de Consiliu Județean pe a cărei ordine de zi nu figurează însă nicio schimbare la nivel de conducere.

Dacă azi se ajunge la o astfel de discuție, partidele din opoziție au ocazia să arate că nu mai sunt legate în nici un fel de PSD. Niculina Mocioi spune că partidul său pregătește o surpriză pentru cei de la PNL și PDL pentru a le arăta că e momentul să demonstreze că fac opoziție și în Gorj. „PPDD vrea o schimbare chiar de mâine în Consiliul Județean și vineri am putea produce o surpriză, pentru că unora le place doar să declare că doresc o schimbare, dar își țin oamenii în funcții și cu mâinile pe sus atunci când vine vorba să voteze alături de PSD. Nu vrem să mai fim noi partidul pe care să se dea vina pentru orice”, spune Mocioi.

„Matematic nu putem face nimic”

Liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, stă bine cu calculele și recunoaște că o schimbare la nivelul Consiliului Județean nu este posibilă în momentul de față pentru că o alianță cu PDL nu ar asigura numărul necesar de voturi care să ducă la formarea unei noi majorități. „Matematic, momentan, nu putem face nimic, mai ales că PPDD merge cu PSD la Consiliul Județean. Ei critică toată ziua ciocoii și folosesc tot felul de apelative, dar când e la vot nu pleacă de lângă PSD. Cu cei de la PDL vom colabora pentru că am avut și anterior o relație bună, firească, inclusiv când eram la guvernare. A fost o relație chiar mai bună decât cu PSD pentru că la PSD cum ai întors capul și nu ai fost atent te-a și înjunghiat pe la spate”, a spus Dian Popescu.

Schimbările PDL

La rândul său, liderul PDL Gorj, consilierul județean Dan Vâlceanu, afirmă că urmează să aibă discuții cu colegii săi de la PNL pentru a stabili modalitățile de colaborare la nivel local, el precizând că își dorește o schimbare a majorității în Consiliul Județean. Discuțiile ar urma să se poarte la sediul PDL, care e ceva mai încăpător decât cel al liberalilor.

„Vom face schimbări și la nivelul Consiliului Județean și la consiliile locale în măsura în care aceste lucruri sunt posibile. Avem nevoie de majorități noi, iar dacă vom strânge suficiente voturi pentru a susține demersurile noastre vom face cu siguranță schimbările care să reducă din puterea PSD. Am avut o relație bună și până acum cu liberalii și nu văd de ce nu am putea colabora cu ei. Îi așteptăm cu drag la sediul nostru, care este ceva mai încăpător decât al lor, dar, dacă e nevoie, mergem și la ei, facem orice pentru a porni împreună pe acest drum al dreptei unite”, afirmă șeful PDL Gorj.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: