Prădat de patru romi. Ce recomandă poliţia!

Poliţia Municipiului Târgu - Jiu a fost sesizată ieri după-amiază cu privire la faptul că 4 persoane de etnie rromă au sustras din locuinţa lui V.G., de 78 ani, din comuna Turcineşti, satul Rugi, suma de 5000 lei.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii şi Postului de Poliţie Turcineşti, care a efectuat cercetarea locului faptei, ocazie cu care s-a stabilit că cele 4 persoane sub pretextul că doresc sa cumpere băuturi alcoolice, respectiv vin, au profitat de neatenţia proprietarului pătrunzând în locuinţa acestuia de unde i-au sustras suma de bani.

Poliţiştii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Fapte cu un astfel de mod de operare au mai fost înregistrate pe raza judeţului nostru, de regulă, autorii fiind în tranzit pe teritoriul localităţilor în care „au operat”.

Sunt situaţii în care suspecţii se prezintă sub pretextul că vor să cumpere băuturi alcoolice, animale sau alimente. Intră în locuinţă, sunt foarte atenţi şi reţin locurile unde sunt adăpostite şi felul în care sunt asigurate banii sau bunurile de valoare.

Acţionează cu acea ocazie sau revin în seara zilei respective sau a doua zi pentru a comite furturile.

Pentru a nu deveni victime, cetăţenii trebuie sa cunoască anumite reguli. Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu invite în locuinţă persoane ale căror preocupări nu le cunosc îndeajuns. Sub o falsă amabilitate se poate ascunde o persoană care urmăreşte să îi deposedeze de obiectele de valoare sau bani.

Recomandăm locuitorilor, în cazul în care se confruntă cu astfel de cazuri, să dea dovadă de mai multă prudenţă, să reţină cât mai multe detalii şi eventual numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care suspecţii se deplasează, precum şi semnalmentele acestora.

Facem pe această cale un nou apel la populaţie să se protejeze de hoţi. Aceştia vizează în special casele în care locuiesc bătrâni singuri şi care nu se pot apăra. Oamenii nu trebuie să primească persoane străine în casă şi să nu aibă la vedere lucruri de valoare.   Cei care locuiesc în mediul rural trebuie să fie foarte atenţi şi la zilierii pe care îi angajează şi să nu le arate locul unde deţin bunuri sau bani.

Prezenţa în localitatea dumneavoastră, a unor astfel de persoane suspecte, semnalaţi-o imediat poliţiştilor, apelând numărul de urgenţă 112.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: