Prea beat ca să reţină cum şi-a omorât fosta iubită

Amănunte şocante ies la iveală în cazul crimei produse anul trecut în luna noiembrie în satul Păişani din comuna Stoina. Bărbatul judecat în prezent pentru că şi-a omorât cu sânge rece fosta concubină, mamă a patru copii minori, spune că regretă faptele în condiţiile în care îşi aduce aminte doar că a pus mâna pe vătrai şi a lovit-o pe aceasta până când nu a mai mişcat.

Ion Vasile, de 32 de ani, este judecat la Tribunalul Gorj pentru omor deosebit de grav, în urmă cu patru luni el şocând o ţară întreagă prin faptele sale. Şi-a lăsat femeia moartă în casă cu cei patru copii minori, dezbrăcată complet, după care a plecat prin sat fără o direcţie anume. La audierile de ieri individul şi-a recunoscut faptele pe care a reuşit să şi le amintească şi chiar le-a regretat, punând totul pe seama băuturii pe care o avea în cap. A povestit în faţa judecătorului de caz că a venit seara acasă „afumat” bine, iar când a cerut mâncare caldă şi nu a primit s-a înfuriat. Ştie doar că a pus mâna pe un vătrai metalic, folosit pentru a scoate cenuşa din sobă, după care pierde numărul loviturilor pe care i le-a aplicat fostei sale iubite.

Avea doi copii cu cea pe care a omorât-o, femeia având alţi doi dintr-o altă relaţie. Trei fete şi un băiat, cu vârste cuprinse între şapte ani şi câteva luni, au fost martori atunci la nenorocirea respectivă. Întrebat de judecător dacă vreunul dintre copii i-a cerut să nu o mai lovească pe femeie, Vasile a spus că „nu”, apoi el negând şi că şi-ar fi bătut copiii în cazul în care aceştia ar fi încercat să-l contrazică. Deşi în sala de judecată nu s-a pomenit pe parcursul audierilor, după comiterea crimei martori din sat declarau că femeia a fost lăsată dezbrăcată complet în mijlocul casei. Anchetatorii l-au întrebat însă pe inculpat dacă ştie măcar că fetiţa de şapte ani a fost nevoită să pună apă într-un biberon şi să păcălească astfel foamea bebeluşului de câteva luni care nu mai avea de la cine să sugă piept.

Ar vrea pedeapsă redusă

Bărbatul acuzat de crima respectivă a încercat ieri să fie cât se poate de împăciuitor cu magistratul care-i va decide soarta, avocata sa menţionând la un moment dat că ar dori să ceară judecarea cauzei în baza unui articol de lege care prevede pedepse reduse pentru cei care îşi recunosc şi regretă faptele. Ion Vasile s-a căit sau a părut că regretă în zadar cele întâmplate pentru că judecătorul Dumitru Păsărin a precizat că faptele de care este acuzat acesta pot duce la pronunţarea închisorii pe viaţă pentru inculpat, caz în care nu se mai aplică acel articol de lege care înjumătăţeşte o pedeapsă.

Cei patru copii rămaşi fără mamă nu vor avea parte probabil de acum încolo niciodată de o familie adevărată în care să crească. Instituţii ale statului îi au şi acum în supraveghere şi probabil într-un centru de plasament vor creşte şi vor deveni majori. Rudele mamei lor se declară prea sărace ca să îşi poată permită să îi ia acasă şi să îi crească. Unul dintre fraţii femeii, audiaţi în proces, a menţionat că a cheltuit circa 10.000 de lei cu înmormântarea şi toate pomenilor făcute conform datinilor, el cerând să fie despăgubit de cel care a comis crima. Iniţial bărbatul a ezitat să ceară despăgubiri, spunând că ştie că Ion Vasile nu are de unde să-i dea banii, dar, întrebat de judecător dacă vrea sau nu aceste daune, pentru a nu exista discuţii ulterior, acesta a răspuns afirmativ.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: