Prea multă patimă

A fi sau a nu fi cu Antena 3 a devenit în ultimele zile mai important decât a fi sau nu băsist ori antibăsist. Isteria e maximă atât pe Antena 3, cât şi pe B1 sau Realitatea, care îi combat pe „propagandişti”. Patima a ajuns şi în stradă, unde câţiva dintre participanţii la „plimbarea libertăţii de exprimare” au agresat ziariştii unor televiziuni.

Drept este că Antena 3 exagerează cu victimizarea, dar sunt de înţeles pe undeva, pentru că este în joc viitorul celor care lucrează acolo. Nu este puţin lucru să te întrebi dacă vei mai avea sediu, dacă firma va rezista cu patroni care au conturile blocate etc. Mult mai greu este de înţeles isteria celor care se bucură că „antenele” vor avea de suferit după arestarea lui Dan Voiculescu. A te bucura de răul altuia este semn de  proastă creştere.

În plus, oricât de propagandişti sunt realizatorii unor emisiuni de la Antena 3, acolo lucrează şi mulţi reporteri care îşi fac corect treaba. Să nu uităm totuşi că cele mai importante dezvăluiri din acest an au fost făcute la Antena 3, cum ar fi cea referitoare la şpaga luată de fratele preşedintelui sau la condiţiile preferenţiale în care fiica preşedintelui a obţinut un credit de la o bancă de stat. Şi cei de la B1 au descoperit, de exemplu, cum Dan Voiculescu a luat pe mai nimic în arendă mii de hectare de teren de la stat. Cum-necum, toate televiziunile de ştiri ocolesc personajul politic al momentului, Victor Ponta, şi nu cred că întâmplător, ci pentru că de acolo sunt dirijate bănoasele contracte de la instituţiile şi companiile de stat. Şi pentru că tot de acolo poate fi păsuit un post de televiziune care nu îşi plăteşte taxele la stat.

Propagandişti sunt la toate televiziunile şi la toate ziarele, nu numai la Antena 3. La fel cum peste tot sunt şi ziarişti care îşi fac onest meseria. Închiderea unui organ de presă ca urmare a unor decizii politice sau administrative trebuie condamnată, indiferent că este vorba de OTV, de Antena 3 sau Realitatea. Din păcate, atunci când unii au trecut prin greutăţi, ceilalţi s-au bucurat. Iar în lipsa solidarităţii de breaslă, vor avea de câştigat doar politicienii.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: