Cârciumaru: Nu se supără Călinoiu dacă fac blat cu Dian

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la o emisiune tv că PSD a avut o înțelegere cu PNL pentru a-l pune consilier pe Mihai Gherghe, trecând peste un liberal și un conservator, aflați pe listă. El spune însă că blatul a fost făcut de fostul subprefect Virgil Drăgușin și viceprimarul Aurel Popescu, nu de el și Dian Popescu. Florin Cârciumaru a mai spus că a făcut o listă cu instituții pe care le vor primi PSD, PP-DD, PC și UNPR. O instituție importantă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, ajunge la PC, partid care l-ar putea păstra în funcţie pe George Romanescu.

Rep.: Cum comentaţi faptul că PDL, prin Eduard Berca, a contestat validarea consilierului PSD Mihai Gherghe?

Florin Cârciumaru: Dânsul nu știe cum s-a discutat. Eu am discutat cu doamna Elena Băltărețu și avem și documentul de retragere. De la PNL avem adresă semnată de domnul Virgil Drăgușin și stampilată că e de acord cu susținerea lui Mihai Gherghe. Nu puteam să punem pe ordinea de zi această solicitare dacă nu eram în ordine.

Rep.: Aveți vreo colaborare cu Dian Popescu. Unii jurnaliști spun că ați făcut blat. Cred că s-ar supăra domnul Ion Călinoiu.

F.C.: Nu. Dar să știți că nu am discutat cu domnul Dian. Problema s-a rezolvat la nivel de municipiu. Problema a fost discutată de domnul Aurel Popescu și de Drăgușin, fără să mă implice pe mine sau pe domnul Dian. Nu avea de ce să se supere domnul Călinoiu, dacă aș fi făcut blat pentru așa ceva. Nu se supără.

Rep.: Ați făcut un protocol cu PP-DD, care prevede niște chestiuni. În ce stadiu se află îndeplinirea acestor promisiuni?

F.C.: Eu am participat la înțelegerea respectivă, știu de promisiuni, dar că promisiunile au rămas practic pe domnul președinte Călinoiu și pe domnul vicepreședinte Robert Filip. Ei știu ce probleme trebuie să rezolve. Problemele care trebuie rezolvate pentru consilierii județeni și am înțeles de la domnul Călinoiu că sunt în curs de rezolvare și sunt celelalte probleme care treptat-treptat se vor rezolva, aici mă refer la partea de schimbare de majorități pentru a pune viceprimari. Această temă a luat-o domnul Ciprian Florescu cu domnul Filip.

Rep.: Ați stabilit niște domenii, niște instituții care revin fiecărui partid?

F.C.: Nu am în față lista, dar DSV este repartizată PP-DD, PC pot să vă spun că are în dreptul partidului ITM. La UNPR nu-mi aduc aminte, dar am stabilit pentru fiecare. Noi am făcut solicitările, dar la mijloc mai sunt și miniștrii.

Rep.: Pentru că ați spus de ITM, domnul Romanescu rămâne în funcție?

F.C.: Nu trebuie să ne mai întrebe pe noi, ci pe cei de la PC.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: