Prefectul acuză, șeful de la Ambulanță se apără

Nereguli la Serviciul de Ambulanță Gorj. Asta a descoperit corpul de control al Instituției Prefectului, după cele constatate de inspectorii Curții de Conturi și de cei ai Serviciului Audit din cadrul Ministerului Sănătății. Una dintre neregulile descoperite de către inspectorii de control a constat în încasarea unui spor nelegal de radiații, în cuantum de 10%, de către salariații SJA Gorj. Nu a fost însă singura neregulă.
 
Anul trecut, SJA Gorj a anunțat ca va angaja mai mulți asistenți medicali pe o perioadă de 6 luni, fiind vorba despre o recrutare pe bază de dosare, fără organizarea unui concurs. Corpul de control al Prefecturii Gorj a descoperit faptul că cei care au dorit să ocupe un post de asistent trebuiau să plătească o taxă de 100 de lei, în contextul în care nu era vorba de niciun concurs.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că o altă neregulă a fost cu privire la postul de director economic. ”Corpul de control s-a deplasat la Serviciul de Ambulanță Gorj. Pe lângă cele constatate de Curtea de Conturi și Serviciul de Audit al Ministerului Sănătății, am constatat anumite nereguli. Mă refer la o taxă de 100 de lei, condiționată, prin depunerea unei chitanțe la dosarul de recrutare al personalului fără concurs pe perioada stării de alertă care a viciat procedura de selecție a candidaților. De asemenea, mai este vorba despre poziția de director economic care nu a fost ocupată definitiv sau temporar, viciind din punct de vedere legal hotărârile Comitetului Director, care dacă vor fi contestate în instanță pot produce prejudicii. S-au dispus și măsuri, iar raportul de control a fost trimis în atenția Ministerului Sănătății”, a spus prefectul de Gorj, Cosmin Pistol.

Directorul SJA Gorj, Constantin Mitroi, spune că nu este singura unitate care a aplicat acea taxă de concurs. În privința postului de director economic, Mitroi aruncă vina pe Ministerul Sănătății.

”Noi avem taxa de concurs prinsă într-un regulament intern. Nu suntem singura unitate care am încasat această taxă, probabil nici ultima. În privința postului de director economic, doamna a îndeplinit condițiile de pensionare, iar la cererea ei i s-a prelungit contractul, conform legii. Noi avem obligația de a trimite către minister propuneri de numiri pe funcția respectivă. Numirea o face Ministerul Sănătății”, a spus Mitroi.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: