Prefectul Andrei aşteaptă rezultatul controlului din Rânca

Controlul efectuat miercuri în stațiunea montană Rânca nu a scos încă la suprafață nereguli majore, deși acesta este doar începutul unui lung șir de cercetări.

Potrivit primarului din Novaci, Pantelimon Todea, reprezentanții comisiei înființate de prefectul Liviu Andrei au făcut miercuri măsurătorile necesare pentru a depista cine fură apa din Rânca. Fără a acuza însă pe cineva, primarul spune că în Rânca este un singur afacerist care are bazin propriu de apă și care este full tot timpul. ”Vasile Mitroi, cel care deține teleschiul din Rânca este singurul care are bazin separat și pe care eu l-am văzut că era plin de apă. Are o instalație care captează apa de la patru izvoare din jurul bazinului și pe care o folosește la zăpada artificială. Dar nu se poate spune că încalcă legea pentru că nu se alimentează cu apă de la bazinele noastre. Are un bazin de 2.000 de metri cubi în care intră apa în mod natural”, a declarat primarul Pantelimon Todea. 

Prefectul județului Gorj, Liviu Andrei așteaptă însă un raport final din partea organelor de control care au fost miercuri la Rânca. Acesta a spus că îi vine greu să creadă că un afacerist de talia lui Mitroi ar putea încălca legea în Rânca dar dacă raportul comisiei prevede acest lucru atunci se vor lua măsurile impuse. ”În cazul în care cei responsabili vor găsi această încălcare a legii din partea lui Mitroi atunci se vor lua măsurile ce se impun. Aștept raportul final al controlului, oricum, trebuie verificate cu mare atenție înainte de a învinui pe cineva”, a precizat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: