Prefectul Andrei, învins de Călinoiu fără luptă

Prefectul Liviu Andrei a explicat într-un interviu la Radio Infinit că nu a apelat la instanţă pentru a rezolva problema împărţirii incorecte a fondurilor de la Consiliul Judeţean Gorj pentru că era sigur că va pierde. 

Deşi, iniţial, prefectul pomenise de o cerere de revocare pe care ar fi trimis-o Consiliului Judeţean, acum, a declarat că nu-şi mai aminteşte exact ce titulatură a avut adresa respectivă. Dacă ar fi fost cerere de revocare, Ion Călinoiu ar fi fost obligat să o introducă pe ordinea de zi a celei de-a doua şedinţe de Consiliu din acest an, lucru care nu s-a întâmplat.

„Am făcut o hârtie către Consiliul Judeţean, ştiind din start că în instanţă pierd pentru că nu aveam toate elementele, nu aveam de ce să mă agăţ”, a spus prefectul Liviu Andrei.

Prefectul Andrei a mai precizat că a considerat că este un lucru corect să transmită conducerii Consiliului Judeţean, printr-o adresă, că nu poate fi „mumă pentru unii şi ciumă pentru alţii” în împărţirea banilor.

Prefectul a pomenit, în document, de Primăria Săuleşti care, deşi avea proiect pe fonduri europene, în derulare, i-a fost repartizat de la judeţ doar un miliard de lei vechi, în vreme ce alte primării primesc, de ani de zile, sume foarte mari de bani. „Funcţionăm sub acelaşi acoperiş...şi am făcut o hârtie prin care să înţeleagă că nu poate fi mumă pentru unii şi ciumă pentru alţii şi am dat exemplu primăria Săuleşti. A fost o hârtie de suflet. Mi-a dat un răspuns conform legii, despre care ştiam şi eu“, a spus Andrei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: