Prefectul de Gorj, despre demisie: Au ales metode de hărțuire

Controalele trimise de Guvern la Instituția Prefectului Gorj l-au determinat pe Cristinel Rujan să-și dea demisia din funcția de prefect. Anunțul a fost făcut la Radio Impact, în cadrul unei emisiuni. Acesta a trimis demisia premierului Ludovic Orban, afirmând că numai în ultimele 3 luni a avut parte de 3 controale.

Reporter: Ministrul Vela a trimis Corpul de Control, luni, la Prefectura Gorj? Ce anume vizează?

Cristinel Rujan: Da, este adevărat. În ultimele trei luni am avut parte de trei echipe de control la Prefectura Gorj. Ultima echipă face parte din Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne și a ajuns ieri spre sfârșitul programului. Repetarea acestor controale au constat în a pune presiune pe mine, generând un efect indimidant, în sensul de a mă determina sa plec din funcție.

Toate au pornit, probabil, de la acel moment în care Orban a afirmat că la Gorj este singurul prefect din vechea gardă din România. Consider că este o modalitate inadmisibilă de a hărțui și de a hăitui un prefect, doar pentru faptul că nu este înregimentat politic. Această descindere m-a făcut să-mi depun demisia. Am inaintat documentația către Guvern.

Reporter: De ce ați spus că au descins? Ce au cerut?

Cristinel Rujan: Cei care sunt componenți ai echipei de control sunt profesioniști, ei își fac treaba, au o misiune. Acest control este o acțiune inopinată, iar mie îmi ridică multe semne de întrebare. Acum două luni am fost surprins când ministrul Afacerilor Interne a felicitat prefectul de Suceava pentru modul cum a fost gestionată pandemia. Eu vreau să plec cu onoare și demnitate din această funcție. Mi-am făcut treaba așa cum trebuie.

Reporter: Cum resimt angajații instituției aceste controale?

Cristinel Rujan: Este o presiune și pe angajații Prefecturii. Ei poate se gândesc că plecarea mea îi va elibera și probabil așa va fi, fiind vorba despre o perioadă de liniște, pot lucra în liniște pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. Eu am demnitatea să plec cu fruntea sus din această funcție, decât să aibă de suferi angajații sau cetățenii din Gorj.

Reporter: Ce o să faceți pe viitor?

Cristinel Rujan: Mă voi întoarce la catedră la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Îmi voi desfășura activitatea cu demnitate.

Vizualizări: 3,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: