Morega vede PNL mult sub PSD în Gorj

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, susține că, la nivelul județului Gorj, PNL este cu cel puțin zece puncte procentuale sub PSD. De altfel, PNL nu a reușit în Gorj nici măcar să asigure victoria lui Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă. Morega a făcut această analiză politică la Radio Infinit.

Reporter: Cum vedeți scăderea PNL în sondaje?

Dan Ilie Morega: PNL scade la nivel național, dar la nivel județean lucrurile sunt mult mai grave. Aici este de fapt un PDL rebranduit în PNL, pentru că aici nu au mai mult de 24-25% la ora actuală, iar Vîlceanu se situează pe undeva pe la 18-19%, iar PSD a ajuns la 33%. Iată că PSD, de la 23-24% cât a avut la alegerile europarlamentare, aproape că a crescut cu zece procente. Dar, tare mi-e teamă că PSD, atunci când va reveni la guvernare, va pune aceiași incompetenți și hoți, fără niciun fel de pregătire în domeniu. PNL și PSD, aceeași mizerie și aceeași hoție.

Reporter: Are PSD victoria asigurată?

Dan Ilie Morega: În primul rând vreau să le atrag atenția celor de la PSD, președintelui Weber. Dați-le mă un loc de muncă lui Florescu, care a fost prefect aproape patru ani și care nu a făcut niciun rău la primarii voștri, ai PSD, pentru că pixul prefectului poate să joace pe sârbă primarii și Consiliul Județean, în al doilea rând fostului director general de la Minprest. Nu e posibil așa ceva, să rămână pe drumuri, în condițiile în care el a avut rezultate foarte bune. Mă refer la Gabriel Giorgi, care iată acum este lăsat pe drumuri și nu i s-a oferit nimic și nici nu se zbate conducerea PSD ca să le ofere un loc de muncă celor doi. Nu cred că este corect ca unii membri cu vechime ai PSD să fie ignorați de conducerea partidului.

Reporter: La Târgu Jiu care este situația?

Dan Ilie Morega: Cât privește municipiul Târgu Jiu, PSD nu va câștiga municipiul. Contrar criticilor mele care sunt reale, bazate pe date certe, că PNL este într-o scădere maximă, din contră, la municipiu PNL este deasupra PSD, iar Marcel Romanescu va câștiga alegerile locale, care se spune că vor fi în același timp cu parlamentarele.

Vizualizări: 4,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: