Director Novaci: Ajutăm cu tot ce putem spitalul din Târgu Cărbunești

Directorul spitalului din Novaci, Emil Grigore, spune că unitatea medicală este pregătită să preia pacienții care în mod normal mergeau la Târgu Cărbunești. Asta după ce spitalul din Târgu Cărbunești a fost desemnat să se ocupe doar de pacienții care au și Covid-19. Dacă va fi nevoie, medici de la Novaci vor merge să lucreze la Târgu Cărbunești. Grigore a vorbit despre ce urmează într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Cum vedeți decizia ca spitalul de la Târgu Cărbunești să se ocupe exclusiv de bolnavii de coronavirus?

Emil Grigore: Este o decizie bună. Spitalul de la Târgu Cărbunești are dotări, este pavilionar, are număr de paturi mare. După Spitalul Județean, este următorul ca mărime. Este absolut normal să fie așa. Noi vom sprijini și vom prelua toate cazurile non-covid care se adresau spitalului Târgu Cărbunești sau altor spitale. Suntem pregătiți să le preluăm, avem medicamente, avem personal pregătit, avem dezinfectanți, avem curățenie, avem servicii hoteliere bune.

Rep.: Dacă va fi cazul, îi veți putea ajuta și cu altceva pe cei de la Târgu Cărbunești? Cu cadre medicale, de exemplu.

E.G.: Nu se pune problema, suntem colegi și trebuie să ne ajutăm. Deja am discutat cu medicii pneumologi, ei vor fi probabil primii care vor trebui detașați. Nu avem ATI, dar dacă va trebui să îi ajut cu ceva materiale, nu se pune problema. Suntem colegi și trebuie să ne ajutăm.

Rep.: Cum stați cu dotările?

E.G.: Noi stăm bine, am achiziționat în această săptămână încă o sută de combinezoane, care pot fi băgate la sterilizare la 121 de grade, nu au absolut nimic. Am comandat și așteptăm săptămâna asta să ne vină două sute de măști cu protecție, din acelea care se dezinfectează, au și vizieră. Ne-au venit mănușile, așteptăm să ne vină cizmele. La dezinfectanți stau foarte bine, și pentru suprafețe, și pentru persoane. Mai aștept o mie de măști de la Sibiu, din acelea chirurgicale, deși mai am 2.600 în stoc. Eu zic că, dacă ar fi să lucrăm în forță, aș avea cu ce să lucrez o lună. Vom mai face aprovizionări.

Rep.: Cât de importante sunt aceste materiale de protecție?

E.G.: Dacă nu ai personalul protejat, nu ai cu cine să lucrezi. Țin foarte mult ca acești colegi ai mei care sunt în prima linie să fie dotați, să aibă absolut tot ce le trebuie. Avem două corturi, o avem și un container, avem două camere pentru izolare în afara spitalului.

Rep.: Care este starea de spirit în rândul personalului medical?

E.G.: Este bună, săptămâna asta au avut program mai lejer, așa am primit indicații de la minister, să se relaxaze. Când va fi nevoie, se vor mobiliza. Sper să trecem nu bine, ci foarte bine peste această problemă.

Vizualizări: 3,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: