Prefectul Iacobescu, după declarațiile lui Berca: Fumigene! Nu vor fi alegeri!

Nu știe stânga ce vorbește dreapta. Și invers. E valabil nu doar în alianța politică de la guvernare, PSD – PNL, ci pare să se aplice în interiorul ambelor partide. După ce consilierul județean Eduard Berca a declarat că interimatul noului șef al PNL Gorj nu poate dura mai mult de o jumătate de an și a dat de înțeles că ar trebui organizate alegeri dacă deputatul Dan Vîlceanu nu revine la Gorj, prefectul Marcel Iacobescu îi cataloghează ieșirile drept „fumigene”. În același timp, a întărit ideea că nici nu se pune problema de alegeri interne în PNL Gorj.

Prefectul Marcel Iacobescu a ținut să sublinieze și că nici nu există vreun fel de incompatibilitate între funcțiile de președinte al PNL Gorj și secretar general al organizației centrale, așa cum a declarat consilierul județean, liberalul Eduard Berca. În plus, nici interimatul lui Dumitru Leuștean la șefia partidului nu se limitează la șase luni.

„Nu există incompatibilitate în situația domnului Dan Vîlceanu. Conform statutului partidului, poți ocupa două funcții politice. Datorită faptului că are foarte mult de muncă nu se mai poate ocupa de filială și a recunoscut-o prin această autosuspendare. Aceasta decurge doar pe perioada mandatului. Intervine pe perioada mandatului”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

Cât privește eventuale alegeri interne în PNL Gorj, prefectul a fost ferm: „N-au cum să fie!” Și le-a recomandat colegilor care ies în spațiul public să mai citească o dată statutul partidului.

„N-au cum să fie alegeri interne. Vor mai fi schimbări în Biroul Politic Județean, că sunt oameni care nu fac treabă, nu se regăsesc sau se duc la alte partide. Nu au cum să fie alegeri atât timp cât a fost ales președinte. În această perioadă, asigură interimatul domnul Dumitru Leuștean, nominalizat printr-o decizie a Biroului Politic Național. Fumigene au fost lansate în sensul că el n-are voie decât șase luni. Le-aș recomanda să citească prevederile statutare. Acele șase luni existau când a fost fuziunea PNL cu PDL, alt termen, alte condiții. Să stea liniștiți, că nu vor fi alegeri”, a încheiat Marcel Iacobescu, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: