Rămași fără președinte, unii liberali ar vrea alegeri. „Iulian Popescu își va respecta niște promisiuni!”

Neliniște în sânul liberalilor gorjeni după ce deputatul Dan Vîlceanu a renunțat la funcția de președinte. Unele voci spun că ar trebui ca acesta să se hotărască dacă mai vrea să continue la Gorj ori să rămână în conducerea centrală. În ultimul caz, unii liberali vor să fie organizate alegeri mai devreme în tabăra PNL Gorj pentru desemnarea noului președinte. „Primarii se simt abandonați”, spune consilierul județean Eduard Berca. El a mai subliniat că nici interimatul lui Dumitru Leuștean nu poate dura decât șase luni.

Eduard Berca a dat de înțeles că deputatul Dan Vîlceanu ar trebui să decidă cât mai curând ce vrea să facă pe viitor. Și, dacă vrea să rămână președinte la PNL Gorj, să revină la lucru aici. „Decizia o ia Biroul Politic Județean. Funcționăm pe statut, s-a desemnat un președinte interimar. Dacă domnul președinte Vîlceanu renunță, lucru de care mă îndoiesc, trebuie să organizăm alegeri. Nu renunță, revine și se reia activitatea la normal. Are treabă pe-acolo Dan Vîlceanu. Nu-l urmăresc, nu știu. Eu n-am văzut niciun demers”, a spus Berca, la Radio Infinit.

El a mai adăugat că interimatul lui Dumitru Leuștean poate să se întindă pe cel mult o jumătate de an. Își pune speranțele în Iulian Popescu. Liberalul care este acum secretar de stat la Ministerul Digitalizării “își va respecta niște promisiuni”.

„Am discuții cu primarii, care au același sentiment de abandon. Recunosc că au. Ceva trebuie făcut. Interimatul nu poate dura decât maxim șase luni. Eu îmi pun speranțele în câțiva oameni. Iulian Popescu va veni la Gorj, își va respecta niște promisiuni și sper să fie o variantă pentru funcția de candidat la Consiliul Județean, în 2024. Se alege și președintele. Sunt 300 de oameni care aleg președintele. Nu știu dacă el își asumă o candidatură”, a mai spus Berca.

În ce-i privește pe cei doi, Dan Vîlceanu și Iulian Popescu, Berca a fost ferm: „Au două variante. Ori revin și se implică, ori se rup cumva. N-au de ales”.

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: