Prefectul Liviu Andrei a ieşit la deszăpezire

Iarna dă mari bătăi de cap autorităților locale și județene. Ieri, prefectul de Gorj Liviu Andrei a trebuit să se deplaseze personal în comuna Peștișani pentru a face deszăpezirea unui drum de legătură cu localitatea Câlnic. Andrei a dat startul și unor acțiuni de control la primăriile din județ pentru a vedea dacă primarii asigură serviciul de permanență. Prezent ieri noapte și la primăria Peștișani s-a constat că la primărie nu era nimeni.

Cinci echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi au verificat în cursul nopţii de duminică spre luni,  41 de primării. Prefectul Liviu Andrei i-a verificat pe primari dacă asigură sau nu serviciul de permanență. Astfel, din cele 41 de localităţi verificate, şase primării nu au avut instituit serviciul de permanenţă, la ora verificării nefiind nimeni la instituţie. Este vorba de primăriile din localităţile: Peştişani, Arcani, Tismana, Jupâneşti, Plopşoru şi Bâlteni.

Primarul din Peștișani, dispărut

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, spune că a încercat să dea de primarul din Peștișani acesta răspunzându-i abia ieri la telefon. Din cauza problemelor existente în comună, prefectul de Gorj a luat decizia de a se deplasa personal în localitate pentru a deszăpezi un drum. ”Nu l-am găsit la primărie și încerc să merg în comună să vedem care este problema. Localitatea este deszăpezită însă este o porțiune de drum pe care nu se poate circula. Merg să rezolv situația cu un utilaj de la drumurile județene”, a declarat prefectul de Gorj.

Orgolii de primari

Pe o porțiune de un kilometru de drum ce face legătura între Peștișani și Câlnic nu s-a putut ieri circula pe nici un sens de mers din cauza zăpezii. Drumul dinspre Seuca, sat aparținător al comunei Peștișani, spre Câlnic a fost complet blocat pentru că nici unul din cei doi primari nu a vrut să intervină. ”Sunt două pietre tari care își aruncă responsabilitatea de la unul la altul. În mod normal ar trebui să intervină primarul din Peștișani pentru că este tronsonul lui de drum. Mă duc eu, prefect, să dau zăpada la o parte din drum”, a spus ieri prefectul Liviu Andrei.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: