Prefectul Teodorescu, acuzat că face politică în instituţia publică

Președintele interimar al Partidului Democrat Liberal Gorj sare la gâtul prefectului Teodorescu, pe care îl acuză că face politică într-o instituție care reprezintă Guvernul în teritoriu. Dan Vâlceanu îl acuză pe prefect că se implică în treburile Consiliului Local din Turburea privind excluderea a trei consilieri ai PDL. Mai mult decât atât, Vâlceanu acuză Instituția Prefectului de o serie de greșeli care sunt inacceptabile pentru o instituție care se vrea a fi una de încredere. Vâlceanu demonstrează cu documente afirmațiile pe care le face.

În luna iunie a acestui an, Partidul Democrat Liberal a decis excluderea din partid a trei membri care ocupă funcția de Consilier Local la Turburea. Este vorba de Constantin Popescu, Constantin Văcaru și Ștefan Daju. Aceștia au contestat această decizie la comisia locală de etică, dar și la București. Dacă cei de la Gorj au respins contestația, de la nivel central nu s-a primit deocamdată niciun răspuns. Prin urmare, acei trei sunt încă membri de partid și pot ocupa funcțiile de consilieri locali. Nemulțumirea președintelui interimar al Partidului Democrat Liberal apare odată cu implicarea prefectului județului Gorj în acest caz. „Ne-au parvenit la partid unele documente care ne-au lăsat un gust amar. Ele sunt emise de Prefectura Gorj și nu am știut că prefectul are și atribuții politice, iar domnul prefect de Gorj vrea să facă și politică. Este vorba despre o adresă pe care dumnealui o dă la Consiliul Local de la Turburea, adresă care privește trei consilieri locali ai PDL, care au fost excluși din partid printr-o decizie și care ulterior au contestat acest act și în prezent sunt în etapa de contestație, iar ei încă sunt consilieri și membri ai partidului”, a precizat Dan Vâlceanu.

Prefectura Gorj invocă documente emise de PDL

Totul a culminat cu o adresă trimisă de prefectura Gorj la Consiliul Local Turburea, prin care solicita schimbarea celor trei aleși locali invocând hotărârea de excludere emisă de PDL. „Nu știu din ce motiv, noi am primit o adresă pe care Prefectura o trimite la Consiliul Local Turburea. Lucrurile sunt de-a dreptul halucinante. Domnul prefect le solicită celor din Consiliul Local să-i dea pe cei 3 consilieri afară din Consiliul Local, fără să ne ceară un punct de vedere, fără să știe dacă ei mai sunt membri. Vreau să vă spun că Instituția Prefectului în care noi ar trebui să avem încredere și să o considerăm serioasă face referire la un document PDL, document care nu a fost niciodată trimis oficial nicăieri. Hotărârea prin care cei trei consilieri au fost excluși le-am dat-o numai celor în cauză, ca să o poate contesta.  Documentul face referire o dată la legea 393/2004, o dată la 393/2003. Care o fi bună? Domnul prefect e jurist și nu pot fi trecute cu vederea aceste greșeli”, a mai precizat Dan Vâlceanu.

Greșelile de la Prefectură, demonstrate cu documente

Dan Vâlceanu demonstrează cu documente că Prefectura Gorj emite două adrese cu același număr de înregistrare la două instituții diferite. „Mereu spune că e prefectul județului, așa ar fi trebuit să spună și acum. Asta nu e instituție serioasă dacă nici măcar un registru de intrări-ieșiri nu poate să țină”, a mai spus Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: